søndag den 4. december 2011

Skattesagen eksploderer

Mon der nu er en ny afsløring i sagen om Skatteministeriet? tænkte jeg, da tændte iPadden her til morgen. Det var der.
Og der vil komme flere. Måske i morgen, men helt sikkert i næste uge og ugen efter. Vi kender mekanismen. Når først en sag er betændt, går alle journalister efter den. Og når først mistanken er rettet mod en person - Troels Lund Poulsen - forvitrer forsvarsværket omkring ham dag for dag.
Anonyme eller navngivne kilder vil stå frem og fortælle om den tidligere ministers rolle i sagen. Troels Lund Poulsen kan vælge mellem pest og kolera. Hvis han fastholder sin selvopfundne tavshedspligt, fastholder han billedet af, at der er noget om snakken. Hvis han udtaler sig, skal han svare på hver eneste lille detalje og bliver senere konfronteret med sine svar i én uendelighed.
Og hvis Troels Lund Poulsen indrømmer at have gjort noget forkert, så vendes opmærksomheden mod Lars Løkke. Hvad vidste han? Hvad gjorde han? og hvad gjorde han ikke? Holdt han hånden over Troels Lund Poulsen?
Det bliver en varm vinter for Venstre.
Det er yderst ubehageligt at være midtpunkt i en pressestorm. Men det er altså også en meget alvorlig sag. Hvis det bliver bevist, at ministeren og hans folk har forsøgt at påvirke udfaldet af deres politiske hovedmodstanders skattesag og ovenikøbet har fodret pressen med fortrolige oplysninger, så er det magtmisbrug på Berlusconi-niveau.
Så har Troels Lund Poulsen fortjent at blive ristet over en sagte ild.
Og så må vi forvente af pressen, at den også kigger Lars Løkke efter i sømmene.

Ingen kommentarer: