søndag den 25. december 2011

Wozniacki vinder grand slam i 2012

Svømmeren Jeanette Ottesen udtaler kækt, at hendes VM-guldmedalje i 2011 var en større præstation end Caroline Wonzniackis sæson på tennisranglistens førsteplads.
Det vil jeg give hende ret i. Det er helt utroligt, hvad de danske svømmere har præsteret i 2011, og Jeanette Ottesens guldmedalje i 100 meter fri på langbane må være årets danske idrætspræstation.
Det er rigtig flot, at Wozniacki har holdt sig på førstepladsen igennem næsten hele året, men det er sket på en lidt billig baggrund. Konkurrenterne har været skadet eller har meldt afbud til turneringer, og så har de tabt på skift. Overordnet set har Wozniackis 2011-sæson ikke budt på fremgang. Hun er da også gået tibage i point på verdensranglisten.
Jeg tror på, at 2012 bliver året, hvor danskeren vinder en grand slam finale. Eller OL-guld, som må være lige så stort.
Hvorfor? Fordi det først og fremmest kræver en god psyke at kravle helt til tops i en turnering. Den har Wozniacki, og det betyder meget, at hun nu er vant til at være i rampelyset og til at være favorit hver gang. Hun har opbygget rutinen i at være under pres, og det får hun gavn i det nye år. Lige pludselig kommer der en af de store turneringer, hvor alt lykkes for hende.
Mange eksperter vurderer, at Wozniackis defensive spillestil ikke kan føre hende igennem en hel turnering. Det er noget sludder.
Hvis serven bliver lidt bedre, og grundslagene endnu dybere, så er Wozniacki god nok til at slå alle. Det er frygteligt hårdt at spille mod sådan en mur, som slår alting tilbage, og som når de mest utrolige bolde. Selv de allerbedste skal have en fantastisk god dag, hvis de kan holde det høje tempo gennem en hel kamp uden at lave for mange fejl.
Opskriften på succes for Wozniacki er at blive endnu bedre til det, hun er god til. Og så at lukke ørerne for alle dem, der bliver ved med at minde hende om, at hun ikke har vundet en grand slam.
Hvis Wozniacki klarer det, må svømmerne gerne stå for årets idrætspræstation igen i 2012. Et par OL-guldmedaljer vil da bare være fedt.

Ingen kommentarer: