onsdag den 14. december 2011

Lækage eller fortalelse?

Var det Jacob Winther eller Søren Gade, der fortalte Rasmus Tantholdt om jægersoldaternes tur til Irak? Det synes at være et meget delikat spørgsmål i den såkaldte lækagesag.
Den er ved at hænge mig langt ud af halsen, og jeg har en stigende fornemmelse af, at der ikke rigtig er noget i den.
Jo, måske har en af de to talt over sig. Det er ikke så godt, men så er det heller ikke værre. De har haft et tillidsforhold til Tantholdt og har talt med ham flere gange om ugen. Det er heller ikke utænkeligt, at de flere gange har givet Tantholdt informationer under hånden. Det er ikke ulovligt og måske heller ikke engang dumt.
Det afgørende i sagen er, om der skulle være tale om en bevidst lækage for at miskreditere oppositionen. Da nyhederne om soldaterne havde været bragt i Jyllands-Posten og på TV2 beskyldte Per Stig Møller (K) SF for at have lækket fortrolige oplysninger fra Udenrigspolitisk Nævn.
Skulle det blive bevist, at Gade/Winther havde lækket nyheden til Tantholdt for senere at kunne angribe SF, er det magtmisbrug.
Men intet tyder på, at det hænger sådan sammen. Jeg kan ikke lige få øje på et ondsindet motiv til at fortælle Rasmus Tantholdt om operationen. Jeg tror bare, det var en lille fejl - og den var i realiteten harmløs.
Forsvaret har ganske vist hævdet, at lækagen kunne bringe danske soldaters liv i fare. Det fortæller medierne i hver en lille omtale af lækage-sagen, men det tror jeg simpelthen ikke på. Taleban kan ikke forberede et eller spidsfindigt, fordi de læser i Jyllands-Posten, at et hold danske jægere er taget til et område.
Det er lige så syret som dengang forsvaret gjorde sig selv til grin ved at erklære, at jægersoldatens bog bragte Danmarks sikkerhed i fare.


Ingen kommentarer: