søndag den 1. august 2010

Svinkeærinder på cyklen

Cyklen er et genialt trafikmiddel især i byerne. I storbyer kommer du hurtigere frem på cykel end i bil, og du kommer længere omkring end fodgængerne.
Vi har lige prøvet det to gange her i ferien. Først i København, hvor vi lejede glimrende cykler hos Biesikli på Nørrebro. Det kostede 80 kr. pr. døgn, og vi fik endda et par timer oveni uden beregning.
Vi var byen rundt pcyklerne. Fra hotellet i Glostrup til Nyhavn, Nørrebro, Langelinje, Vesterbro, Christianshavn og et utal af andre steder. Op til flere gange lagde vi en plan, men vi tog også et par ture ud i det grå. Så fandt vi pludselig en god café ved Kødbyen, så fandt vi en grøn plet på Christianshavn og set kaffested ved Søerne. Vi havde aldrig fået alle de oplevelser på gåben eller i bil.
Mens jeg skriver, er vi på vej hjem fra Stockholm, hvor vi igen i år har lejet bycykler. Det er endnu billigere end Biesikli. 125 kr. for tre døgn. Det er lidt mere besværligt, men ikke meget. Du skal finde og stille cyklen i et af de opstillede stativer rundt omkring i byen, og du har den kun i 3 timer ad gangen. Men du kan altid bare sætte den i stativ og tage den igen så har du 3 timer igen.
Ogsher kom vi vidt omkring. I går ville vi fra midtbyen og ud pden lille smukke Skeppsholmen, men der kom en Love Parade i vejen. Vi kunne simpelthen ikke komme hen til den eneste bro, der fører til Skeppsholmen. Så vendte vi om og kørte over på Gamla Stan, videre til Ridderholmen og til Kungsholm. Der fik vi set Stockholms smukke rådhus, hvor mindst 3 nygifte par huserede foran fotografer. Så en tur rundt på Kungsholm, inden vi igen kørte ind mod city, hvor der i mellemtiden var blevet adgang til Skeppsholmen. Her kørte vi på Moderna Museet og nød lidt mad og kaffe på en pragtfuld terrasse med udsigt over Skærgården til det halve af byen.
Når man er på ferie og ikke har et stramt program af seværdigheder, som man bare vil opleve, ser cyklen perfekt. Den er god til svinkeærinder, og det er næsten altid dem, der byder på de gode oplevelser.
Det er lidt lige som internettet og den gode avis. Du kan finde alt på nettet, men du finder kun det, du leder efter. I avisen falder du pludselig over noget spændende, som du ikke havde planlagt at sætte dig ind i.
Jeg foretrækker den planlagte, tjekkede transport til arbejdsbrug, hvor jeg vil komme nemmest muligt fra A til B lige som jeg fortrækker internettet til målrettet søgning efter information.
Og jeg foretrækker cyklen og avisen til oplevelser.

2 kommentarer:

Bente P sagde ...

Så godt å få noen gode tips, ettersom planen er å dra til Stockholm i høstferien ;-)

Fortsatt god sommer, Stener..

mvh Bente

Stener sagde ...

Hej Bente

Husk at besøge Vasamuseet. Det er med god grund Sveriges største turistattraktion. I skal komme så tidligt som muligt på dagen for at undgå kø
Kh
Stener