fredag den 13. august 2010

Svindlere og erhvervsfolk

Er Stein Bagger en erhvervsmand, der har svindlet - eller en gemen svindler, som blandt andet har bevæget sig i erhvervslivet?
Jeg hælder til det sidste. Baggers erhvervskarriere er ikke værd at tale om. Jo, han blev udnævnt til direktør for IT Factory, men her opnåede han ingen reelle resultater. Efter at være blevet fængslet har han stjålet et stempel fra en fysioterapeut for at tiltuske sig flere udgange. Ren svindel.
I dag er det så kommet frem, at politiet er ved at finde en del af de millioner, Stein Bagger og hans svenske makker trak ud af leasingkarrusellen. I tv-interviewet for nogle måneder siden bedyrede Stein Bagger, at der ikke var nogen forsvundne millioner. Fup og svindel.
I denne uge er det også kommet frem, at Klaus Riskær har været på ferie på Ibiza og i London, mens han var på udgang fra fængslet i Sønder Omme. Er han en erhvervsmand eller en svindler? Ja, han er begge dele, men svindlerdelen fylder mere og mere. Manden har været involveret i mange svindelsager, og det lille nummer med ferieturene viser, at han ikke følger samfundets moral men kun sin egen.
Til gengæld må man indrømme, at Riskær i 1 tilfælde har etableret og drevet en rigtig forretning, som gav et pænt overskud, nemlig Cybercity. Det var ikke et fupforetagende. Det havde rigtige kunder, som købte og fik leveret ydelser. Firmaet blev solgt for et kæmpe beløb, som siden blev genstand for et af Riskærs svindelnumre.
Riskær må altså siges at være erhvervsmand. Jeg er sikker på, at han er meget kreativ og dygtig til at få idéer, men svindeldelen fylder efterhånden så meget, at det skygger for erhvervsdelen.
Det er svært at lave forretninger med en mand, der gang på gang laver store og små svindelnumre. En gængs målestok er svaret på spørgsmålet: Vil du købe en brugt bil af den mand?
Det vil jeg hverken af Bagger eller Riskær.

Ingen kommentarer: