fredag den 28. maj 2010

For 100 mio. kr. blandet

Forleden kom en kunde til Tankegang og bad om at købe for 100.000 kr. kommunikation. Kunden handler hos et andet kommunikationsbureau, men ønskede også at bruge os. Kunden mente, det ville kunne få vores konkurrent op på dupperne.
Vi blev glade for henvendelsen og spurgte så, hvad kunden havde tænkt sig for de 100.000 kr. Det kunne vi ikke få noget svar på. Kunden havde derfor tænkt sig at spørge nogle eksperter i kommunikation, hvad de 100.000 kr. i grunden kunne bruges til.
Du tror selvfølgelig, det er en løgnehistorie. Og det er det også.
Det var nemlig ikke en kunde til Tankegang. Og det var ikke 100.000 kr. Det var 100 mio. kr. Kunden er et flertal i Folketinget, som i et nyt medieforlig har sat det enorme beløb af til en ny radiokanal.
Formålet er at bryde DRs monopol på radioområdet - som ganske vist har været brudt i årevis - men nu kan det så ske med massiv statsstøtte. Altså mere konkurrence fra staten til de i forvejen trængte kommercielle radiostationer.
Flertallet ønsker... lidt af hvert, vist nok. Den nye kanal skal være en pendant til P1 - dog med musik og med en bredere appel end P1. Politikerne har skelet til Norge, hvor en blandingskanal har stor succes. Den er mest af alt et mix af vores P3 og P4 - mainstreamradio til en rigtig bred målgruppe. Men kanalen skal heller ikke være som den i Norge - den er bare et eksempel på, at det kan lade sig gøre at blande indholdet, forklarede kulturminister Per Stig Møller (K) i dag i Mennesker og Medier på P1.
Han og de øvrige folk bag licensforliget vil nu bede en ekspertgruppe formulere kravene til den nye radiokanal. Det er altid klogt at spørge andre til råds, men det her er bizart. At beslutte sig for at købe for 100 mio. kr. og så bagefter bede nogle eksperter definere, hvad man i grunden skal købe.
Da jeg var dreng, købte vi nogle gange for 2 eller 5 kroner blandet slik hos den lokale slikmutter. Der stod vi længe og pegede og tøvede - "1 af dem og 2 af dem og hvor meget er der nu for?". Vi mistede selv tålmodigheden og bad til sidst slikmutter om at bestemme for de sidste 50 øre.
Tænk sig at stå med 100 mio. bobs i hånden og så bede ekspedienten om at blande lidt af hvert!

Ingen kommentarer: