søndag den 2. maj 2010

Dialog er farligt

Dialog er farligt. Det ved enhver diktator, og han (det er altid mænd) må derfor bruge mange kræfter på at forhindre folk i at tale sammen.
Sådan er det ikke i Danmark, og derfor var det en direkte bizar melding, skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i dag kom med til Jyllands-Posten. Han kritiserede Novozymes direktør Steen Risgaard for at have deltaget i SFs landsmøde i sidste weekend. Her var temaet "Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?", og det havde Risgaard nogle fine bud på.
Det bryder den liberale skatteminister sig ikke om:
- De opfører sig, som om de slet ikke forstår alvoren i, hvad de står overfor. Og som om de lever i en helt lufttæt boble. Det er meget farligt, når der er virksomheder, der flirter med at lade sig hylde af SF bare for at få fem minutters berømmelse på et landsmøde, sagde Lund Poulsen til jp.dk.
Tænk sig, det sagde han.
Hvis politikere og erhvervsledere ikke skal lytte til hinanden - hvad er så meningen med demokratiet? Det bliver et sølle erhvervsliv, som manøvrerer rundt uden at kende til den politiske virkelighed. Og det bliver nogle elendige politiske beslutninger, hvis der ikke er input fra den virkelighed, virksomhederne repræsenterer.
Så hvis SF - eller Venstre, eller Dansk Folkeparti eller Kristendemokraterne - inviterer en virksomhedsleder til at diskutere et relevant emne på et af partiets møder, så er det et sundhedstegn. Og så er det fint, at virksomhedslederen møder op.
Troels Lund Poulsen må være syltet totalt ind i Christiansborg-fnidder, hvis han betragter enhver, der taler med SFere som en farlig person.
Risgaard er ikke politiker, og han tropper ikke op hos SF for at fremme partiets interesser. Han er direktør for en succesfuld dansk virksomhed, der er blandt de førende i verden på sit felt. Novozymes lever af viden og forskning, og derfor drøfter han de emner med mennesker, der vil bidrage til diskussionen. SF er en mulig deltager i en kommende regering, så det kan være interessant for Risgaard at være i dialog med Søvndal & co. Det kunne jo være, de kunne lære noget af ham. Han kunne måske også aflæse nogle signaler, som er vigtige for Novozymes.
Det er ikke at leve i en luftæt boble. Det er det stik modsatte.
Risgaard noterer også tørt i en mail til Jyllands-Posten, at han gerne kommer, når folk vil lytte til Novozymes synspunkter - både hvis det er topmødet i Davos, regeringens vækstforum eller SFs landsmøde.
Troels Lund Poulsen har simpelthen dummet sig, og han bør læse på side 1 i kommunikationshåndbogen og beklage sin udtalelse. Det er vist hans bedste chance for at opnå sympati i denne sag.

1 kommentar:

Nikolaj Kildeby sagde ...

Ja, man fornemmer en vis panik hos nogle V folk, specielt den nye skatteminister..

Et andet godt eksempel kan du læse om her:
http://ing.dk/artikel/108474-bagatelregeringen-wir-wollen-die-totale-kontrolle