tirsdag den 12. april 2011

Løkkes lillebitte valgplan

90ernes SR-regeringer udarbejdede langsigtede økonomiske planer - og holdt dem til punkt og prikke.
Den borgerlige regering overtog i 2001 den eksisterende plan og førte den videre i nogle få år. Så blev det instrument stille og roligt gemt af vejen.
Nu relancerer Venstre og konservative sig selv som økonomisk ansvarlige, og derfor skal de også have en langsigtet økonomisk plan.
I sin nytårstale lovede Lars Løkke at fremlægge sådan en karl, og jeg forstod det sådan, at den nærmest var på vej i trykken. Landet stod nemlig i en alvorlig økonomisk situation, så det gjaldt om at forhandle et forlig på plads hurtigst muligt.
Offentliggørelsen blev udskudt flere gange, og i dag kom planen så. Det store trylleord er fortsat afskaffelse af efterlønnen, men det nåede finansministeren lige at skyde ned i Politiken få timer før, hans chef holdt sit pressemøde.
Tilbage står en papirplan, som regeringen ikke selv tror på - et forhandlingsoplæg, som Dansk Folkeparti nu kan pille fra hinanden og reducere til en eller anden forårspakke tilsat nogle nye stramninger af udlændingeloven.
Alle regeringens medlemmer og talsmænd vil så lægge ansigterne i de allermest alvorlige folder og forklare, at de har udvist ansvarlighed. Og så vil de sige en hel masse om S-SF planens brandbeskatning og totale mangel på ansvarlighed.
Det vil de politiske kommentatorer så analysere og vende og dreje, og de vil vurdere, hvordan Løkke tager sig ud i forhold til Helle Thorning - Schmidt.
Den langsigtede økonomiske plan - ja, den skulle vi helst glemme. Det har jo aldrig været meningen, at den skulle gennemføres.
Lars Løkke og Co. skal ikke redde dansk økonomi. De skal redde deres taburetter.

Ingen kommentarer: