torsdag den 17. februar 2011

Ny konservativ genistreg

De konservatives utrættelige kamp for udslettelse fortsætter.
Personlige forhold ser ud til at være det meste effektive middel, men også politiske fejlskud kan støtte harakiri-strategien.
Her kommer det nyeste udspil fra Bennedikte Kiær, der bliver aflønnet som socialminister. Hun foreslår et privat monopol i 20 pct. af hjemmeplejen. Det skal foregå ved at kommunerne udpeger distrikter, der dækker ca. 20 pct. af hjemmeplejen. I disse distrikter udbydes ydelsen til private aktører. Kommunens egen hjemmepleje må ikke byde.
Det er altså ikke fri konkurrence. Ministeren vil simpelthen snuppe 20 pct. af markedet fra kommunerne uden at tage stilling til, om private kan gøre det bedre eller billigere.
I forvejen er der fri konkurrence. De ældre kan frit vælge, om de vil have kommunen eller en privat leverandør. Vil de købe ekstra ydelser ud over det, som kommunen har tildelt dem, er markedet ikke frit. Så må kommunen ikke være med. Det giver private firmaer en konkurrencefordel.
Den vil ministeren nu udbygge med sit monopolforslag.
Ingen har bedt om det. Ingen bakker rigtigt op om det. Ingen tror rigtigt på, at det kan give bedre eller billigere hjemmepleje.
Eneste formål med det pjat synes at være at få ministeren i medierne. De konservative har brug for nogle mærkesager.
Sjovt nok ender de ofte som mærkelige sager.

Ingen kommentarer: