tirsdag den 26. oktober 2010

Verden er god underholdning

Her til aften så vi et virkelig underholdende program på tv. DR2 Udland - en halv time for dem, der ikke vil se de kortvarige regionale afbrydelser af TV2s reklamer.
Her fik vi et rigtig sjovt indslag om en række fjollede italienske borgmestre, der har indført spøjse særlove. Den helt aktuelle var en lov om, at kvinder ikke må gå udfordrende klædt i badebyen Castellamare di Stabia nær Napoli. Det vil sige ingen nedringede bluser, korte nederdele eller høje hæle. De kan straffes med bøde på 500 Euro. I en anden by må børn ikke sidde på blomsterbænkene og en tredje borgmester har forbudt mænd at bruge netundertrøjer som t-shirt.
En lov fra 2008 giver ifølge programmet borgmestrene mulighed for at indføre lokale særlove af den beskrevne slags. Ham, der ikke kan tåle at se korte nederdele, mener at loven kan give hans by så meget opmærksomhed, at den vil tiltrække turister.
Næste morsomme indslag var en finsk toppolitiker, som i fuldt alvor har udtalt, at man ikke bør udleve homoseksualitet, fordi det er imod kristen moral og livsstil. En biskop har støttet hende, og det har indtil videre betydet, at 40.000 har meldt sig ud af den finske folkekirke.
En finsk journalist fortalte i indslaget, at finnerne har nogenlunde den samme moral og holdning til homoseksualitet som os i de andre nordiske lande. Så er det jo sjovt at møde sådan en holdning fra en svunden tid.
Til slut bragte programmet en nekrolog over den blæksprutte, der i sommer var bedre til at forudse resultaterne af VM-fodbold end alverdens eksperter.
Og så var der for resten oplysende og interessante indslag ind imellem, blandt andet om befolkningssammensætningen i Israel og mediemagnaten Rudolph Murdoch.
Verden er og bliver et underholdende og spændende sted, især når man betragter den lidt udefra.
Måske kan man i britisk tv snart se et eksotisk indslag om en regering i et sjovt lille land, som sætter fem ministre og hele sin politiske prestige ind på at bekæmpe noget, de kalder ghetto-problemer. Men som set med engelske eller franske øjne nærmest ikke kan fortjene betegnelsen skærmydsler.

2 kommentarer:

Arne M sagde ...

Vi har faktisk et quiz-spil, hvor noget af det man skal gætte er sjove særlove fra amerikanske byer. For eksempel at det er forbudt at skyde hul i sheriffens slips. Det er ret underholdende og giver ikke Castelmare og Finland meget efter. At få sit hood stemplet som ghetto skal nok hjælpe. Ligesom når jeg underviser. Af en eller anden mærkelig grund får det ikke elever til at ændre undervisning, at jeg fortæller de andre, at her har vi klassens ballademager. Hvorfor regeringen tror at det hjælper på folk i ghetto kan man kun ghette på.

Stener sagde ...

Dejligt at mærke, at Arnen ikke er gået ud.
Når du introducerer ordet ghette kommer jeg til at tænke på, om det hele bunder i en sproglig misforståelse. Er regeringens ærinde simpelthen at løse nogle problemer i Netto?