mandag den 11. oktober 2010

Den bedste - eller bare nummer 1

Er Caroline Wozniacki verdens bedste tennisspiller i dag - eller er hun bare nummer 1 på verdensranglisten?
Det spørgsmål optager tennisfans verden over. Den 20-årige danske indtager førstepladsen på listen, fordi hun har samlet flest point, men flere af konkurrenterne har hun endnu ikke slået. Hun har heller aldrig vundet en af de fire store turneringer, Grand Slam.
Det er umuligt at sige, om Wozniacki er verdens bedste. Er det bedre at vinde en af de store turneringer og ikke andet end at vinde seks af de halvstore? Kunne Wozniacki have vundet Wimbledon eller US Open, hvis hun havde tilrettelagt sin træningsindsats på netop det mål?
Jeg kan ikke svare på det, og jeg tvivler på, at andre kan levere SVARET.
Vi ved, at Caroline Wozniacki har gået målrettet efter at blive nummer 1 i verden, og at hun har trænet hårdt og deltaget i rigtig mange turneringer. Det kræver en helt ekstraordinær disciplin og en fantastisk psyke at kunne klare sig så godt gennem så lang tid. Det er verdensklasse, og jeg tør ikke sige, om Serena Williams kunne have gjort det samme. Det ved du vist heller ikke.
Men vi får se. For Caroline Wozniacki har sat sig et nyt mål - at vinde en Grand Slam. Når det sker ikke, vil hun have overbevist den sidste skeptiker.
Indtil da må hun trøste sig med at være Danmarks bedst betalte sportsstjerne og med at være alle tiders bedste danske tennisspiller. I en alder af 20 år.

Ingen kommentarer: