mandag den 12. juli 2010

Bryllup - ja det er stort


IMG_2239
Originally uploaded by Stener Glamann
Du kan godt få mig til at indrømme, at jeg ikke er ret sentimental.
Men jeg har en endnu mere vanskelig tilståelse: Jeg er sentimental.
I hvert havde jeg svære klumper i halsen og blanke øjne flere gange, da vi i lørdags fik en rigtig svigerdatter. Nina og Nikolaj blev gift i Sebber Kirke syd for Nibe og havde samlet familie og venner til to pragtfulde dage.
Et bryllup er det ultimative signal om, at relationer mellem mennesker betyder noget særligt. Det gør det for Nina og Nikolaj, som gav hinanden et højtideligt løfte i kirken, mens alle vi andre så på.
Og så var hele weekenden båret af samvær mellem mennesker. To familier, som Nina og Nikolaj har bragt sammen samt brudeparrets gode venner, både Ninas, Nikolajs og deres fælles. Alle blev bragt sammen og havde dejlige timer og for manges vedkommende to skønne dage sammen.
Nina og Nikolaj har forberedt brylluppet i månedsvis. De ville samle familie og venner til en god, lang fest. Det skulle være sjovt og minderigt. Det skulle være noget særligt for os allesammen.
Stedet hedder Sebber Kloster. Familien boede i en stor hovedbygning og i et par huse tæt ved. Andre kunne sove i telt eller campingvogn på den enorme grund, der ligger ned til Sebbersund.
Fredagen og lørdag formiddag gik med forberedelser. Festen skulle holdes i laden, og brudeparret havde planlagt bordopstilling, pynt og udstyr ned til mindste detalje. Time efter time forvandlede den rå lade sig til et hyggeligt og flot festlokale. En aftale om en bar gik i vasken i sidste øjeblik, men så er Ninas svoger heldigvis tømrer, så få timer efter havde han banket en flot bar op.
Fredag aften var der tid til en hyggelig fællesspisning med passende mængder rødvin. Lørdag var vejret naturligvis perfekt, og der var en næsten magisk stemning i timerne op til højtideligheden i kirken.
Jeg skal ikke referere hele festen, men blot konstatere, at den blev en stor succes.
Det gjorde den fordi:
- Nina og Nikolaj havde en ambition om en ganske særlig fest
- Nina og Nikolaj havde forberedt alt
- Alle mennesker gerne vil bidrage til en god fest, når værterne går forrest.
- Mennesker er sociale væsener, der kan lide at være sammen.
- Det er noget ganske særligt, når to mennesker siger ja til hinanden.
Det sidste blev vist lidt for sentimentalt. Næste gang skriver jeg om nogle politikere, der har gjort noget idiotisk.

1 kommentar:

Arne M sagde ...

Ja, det elementæres/banales følelsesmæssige styrke er en stor udfordring for en analytisk hjerne. Klumpen i halsen kommer snigende og pludselig er man overmandet med vand i øjnene og har svært ved at sige noget, der er ret meget mere begavet end Line Baun Danielsen ved et prinsebryllup. (okay, det sidste var nok at stramme den).