tirsdag den 9. februar 2010

Medierne spinner løs om Løkke

Normalt er medierne kritiske overfor spindoktorer, men lige for tiden er det medierne, der selv jokker rundt i personfnidder og spin uden politisk indhold.
Jeg tænker selvfølgelig på den seneste uges massive omtale af Lars Løkkes ferie. I dag holdt han så det, som tv-avisen kaldte for "hans vigtigste pressemøde nogensinde".
Det handlede om - Løkkes ferie.
Medierne er gået fuldstændig i selvsving. Manden har været bortrejst med sin familie i en uge, fordi det nu engang var den uge, hans kone kunne få fri. Danmark har fungeret fint i den uge. Der har ikke været nogen politisk krise. Der har ikke været nogen vigtige sager, som statsministeren skulle håndtere.
Jo, der er en lille komedie om en to år gammel læk om Jægerkorpsets indsats i Afghanistan. Den sag kan selvfølgelig blive kritisk for den person, der har lækket oplysningen TV2, men det er ikke en afgørende affære for staten og for statsministeren.
Og så har Pia Kjærsgaard kritiseret Lars Løkke for ikke at være dygtig nok, og hun har bedt om en regeringsrokade. Den afviste Løkke, inden han tog på ferie. Det er bestemt ikke krise for Danmark, at Pia Kjærsgaard kritiserer statsministeren. Det gør hun hver gang, han er på ferie.
De bestemmer meget inde på Christiansborg, men engang mellem skaber de også deres egen virkelighed. Bag de tykke mure bliver ingenting pustet op til en kæmpe krise, og journalisterne fiser rundt og leder efter endnu en vinkel på den samme sag. I kampens hede glemmer de, at der slet ikke er nogen sag.
Ude i virkeligheden griner vi andre bare af hele cirkusset. Jeg er helt sikker på, at al den hurlumhej ikke flytter stemmer. Vælgerne er simpelthen ikke så dumme, at de vender ryggen til statsministerens parti, blot fordi han har været på ferie i en uge.

Ingen kommentarer: