mandag den 22. februar 2010

Kom så i gang med de medieforhandlinger

Dagens gode nyhed er, at Venstre nu er kommet med sit udspil til det kommende medieforlig. På radiosiden ønsker Venstre en planlagt overgang til DAB, større muligheder for kommercielle radioer og en adskillelse af DRs P4 og de regionale stationer.
Når det gælder mediestøtte ønsker Venstre at afsætte puljer til graver-journalistik og at støtte elektroniske medier. Det betyder formentlig mindre distributionsstøtte over en årrække.
Kulturminister Carina Christensen har bebudet et udspil om tre uger, og Socialdemokraterne er lige på trapperne med deres oplæg til de kommende forhandlinger.
Det er skønt - superskønt - at partierne nu bliver konkrete, så de har noget at forhandle om. Der er fortsat også en fornuftig tone. Jeg er helt enig, når Socialdemokraterne siger nej til at svække DR så meget som Venstre lægger op til, men jeg noterer med glæde, S-ordfører Mogens Jensen også roser dele af Venstres oplæg.
Det vigtigste her er, at der sker noget. At partierne sætter sig omkring bordet og arbejder seriøst med stoffet. Det skulle de have gjort for et år eller halvandet siden, men de har vandret omkring den varme grød, har ventet på rapporter og har bebudet oplæg. Nu sker der endelig noget, så lovgivningen kan komme på omgangshøjde med virkeligheden. Den stadigt mere digitale virkelighed.
Som jeg kan se har Venstre heller ikke noget svar på et grundlæggende problem: Færre resurser til at skabe egentligt indhold. Dagbladene er hovedkilden til nyhedsstrømmen i Danmark, og de har det elendigt. Jo mere, de skærer ned, jo mindre originalt og uafhængigt indhold får vi. Det løser portaler og reklameradio med musik ikke.
Følg debatten om medieudspillene på http://www.journalisten.dk
Se Venstres radioudspil her: http://www.venstre.dk/fileadmin/venstre.dk/main/files/oplaeg/Radiosiderne_medieoplaeg.pdf

Opdatering tirsdag morgen:
Endelig - Danmark får igen en kulturminister. Jeg er sikker på, at Per Stig Møller vil trække i arbejdstøjet også i denne sag. 

Ingen kommentarer: