tirsdag den 24. februar 2009

Skattespin

Regeringens vigtigste opgave er at sørge for, at regeringen overlever næste valg.
Derfor skal vi have en skattereform, som regeringen dels kan samle flertal for, og som regeringen dernæst kan bruge til at beskylde oppositionen for at være sur, dum eller uambitiøs.
Skattereformens indhold? Det kommer i anden række. Jeg har tidligere nævnt, at der er langt større problemer her i samfundet end at flytte nogle skattepenge mellem os rige danskere.
Det er helt ligegyldigt, for de kan ikke udnyttes i det taktiske spil. Så Danmark kommer fortsat ikke i front på miljøområdet og på vedvarende energi. Så vi får fortsat ikke udviklet de nye uddannelser, som kan sikre fremtidens velfærdssamfund.
Pyt med det. De rigeste skal betale meget mindre i skat. De almindelige indkomster skal betale lidt mindre, og pengene kommer fra statskassens underskud. Ingen mister noget. Der var godt nok lagt op til, at boligejere og studerende skulle have lidt mindre subsidier, men så protesterede de - så det blev aflyst.
Nu er kagen klappet og sat i ovnen. Socialdemokraterne og SF kan skrive under på side 2 og blive til grin eller de kan komme til de sædvanlige skinforhandlingerne og blive beskyldt for at være uansvarlige, når de går igen.
Resultatet er kendt på forhånd. Det står i drejebogen. Regeringen og Dansk Folkeparti indgår forlig, og hele diskussionen kommer til at handle om det politiske spil. Så kommer Mogensen og Larsen og Pittelkow og Engell på banen med alle deres lange forklaringer og kåring af tabere og vindere.
Aaahr. Det er trættende og trivielt.
Lad os få det overstået. Lad os få nogle politikere på banen, som interesserer sig for indholdet, for danskernes reelle problemer og for vores dejlige samfunds fremtid. Lad os få nogle folk med ambitioner på fællesskabets vegne. Nogle folk med holdninger. Nogle politikere, der siger hvad de mener og kæmper for det i stedet for at sige, hvad meningsmålinger og skjulte rådgivere analyserer sig frem til.
Politik er hverken en sportsgren eller et skuespil.

Ingen kommentarer: