søndag den 8. juni 2008

Indgreb nu, Kruckow og Hansen

Nu går den ikke længere. Nu skal strejken på sygehusene stoppe. Vi må have et indgreb, og det skal komme fra Connie Kruckow og Bent Hansen. Det er jo deres konflikt. Det er deres sygehuse, deres offentlige sundhedsvæsen, der lider skade hver eneste dag.
I flere uger har journalisterne på Christiansborg gået og fortalt hinanden, at regeringen snart griber ind i konflikten. Nu er de begyndt at fortælle os andre om det, og hvis de bliver ved tilstrækkeligt længe, kan de også risikere at få ret.
Men det er altså konfliktens parter, der skal gribe ind. De har bare at sætte sig sammen og finde en løsning, og der er ingen undskyldning for at lade være. Opgaven kan endda løses, hvis sygeplejerskerne og regionerne hver for sig vil give sig lidt.
Sygeplejerskerne skal påtage sig et ansvar for at aktivere vikarpengene. Det er ikke rimeligt, at danske sygehuse i meget stort omfang betaler dobbelt løn til sygeplejersker, som er ansat på vikarbureauer. De penge kan bruges bedre, og selv om det ikke direkte er en del af overenskomsten, kan Dansk Sygeplejeråd godt indgå en supplerende aftale med regionerne i forbindelse med forliget. Frem med fleksibiliteten, Connie.
Bent Hansen må erkende, at sygeplejerskerne skal mere i løn, end han hidtil har tilbudt. Begrundelsen ligger lige for: Der er mangel på sygeplejersker. Udbud og efterspørgsel gælder også på dette område, og som arbejdsgiver må man finde sig i at betale ekstra, når der er for få potentielle medarbejdere. I den sidste ende kan det vise sig at være dyrere for regionerne at betale 12,8 pct. i lønstigning end 14,2 pct. for nu at nævne et tal. Mindre lønstigning kan give større problemer med at rekruttere og dermed større pres på vikarbudgettet. Så frem med pengepungen, Bent.

Ingen kommentarer: