torsdag den 1. maj 2008

Stop pinlighederne

Årets hidtil mest pinlige Christiansborg-begivenhed fandt sted onsdag aften, da statsministeren var i åbent samråd om finansminister Lars Løkke Rasmussens pengeforbrug i sin tid som amtsborgmester.
Politikerne fra Socialdemokraterne, radikale og Enhedslisten så alvorstunge ud og med bekymret mine spurgte de til 1 eller 2 breve, som Statsministeriet tilsyneladende har modtaget om sagen.
Fogh gjorde det eneste rigtige: rystede på hovedet og konstaterede, at det ikke er hans opgave som statsminister at tjekke gamle udgiftsbilag fra et nedlagt amt.
At se Morten Bødskov fra den socialdemokratiske topledelse stå og udtale sig om alvoren i denne sag bagefter, er tæerkrummende pinagtigt.
At Lars Løkke en gang har ladet Fredriksbrg Amt betale et par casinobesøg og nogle cigaretter, som han selv skulle have betalt - det er høstbedøvende ligegyldigt for Folketinget. Og hvis nogen har skrevet et brev til Statsministeriet til sagen, er det en helt korrekt vurdering af embedsmændene, at de ikke har sendt skrivelsen videre til Anders Fogh. Han har altså vigtigere ting at tage sig til.
Det har Socialdemokraterne også. Morten Bødskov får 45.000 kr. om måneden i løn, og for den hyre må vi vælgere forlange, at han bruger tiden til fremadrettet politisk arbejde. Ellers er det et misbrug af offentlige midler, som er værre end at lade amtet betale en pakke cigaretter.
At kaste smuds på politiske modstandere er en stensikker taber-taktik. Sagen her kan skade Lars Løkke personligt, men den kan umuligt gavne Socialdemokraterne. Vi har brug for, at Morten Bødskov og hans kolleger koncentrerer sig om deres politiske arbejde - om indholdet - og om at synliggøre det socialdemokratiske bud på fremtidens samfund.

Ingen kommentarer: