søndag den 18. maj 2008

Ny komedie på Christiansborg

Så har Dansk Folkeparti igen iscenesat en tragikomisk komedie på Christiansborg. Og igen har statsministeren danset efter Pia Kjærsgaards pibe.
Han må have nogle taktiske grunde til at gøre det. For det er helt umuligt at forestille sig, at Anders Fogh anser det for vigtigt at lovgive om dommeres hovedbeklædning.
Der er tale om et ikke-eksisterende problem. I dag er der 0 muslimske dommere i Danmark, og domstolene har til dato haft 0 sager om dommeres udseende. De har til gengæld en gennemprøvet procedure for ansættelse af nye dommere, og her er netop upartiskheden den røde tråd.
Så risikoen for, at der kommer en dommer, som insisterer på at have tørklæde på i en retssal, er simpelthen ikke til stede. I årevis har jøder været dommere i Danmark, og ingen af dem har båret kalot i en retssal.
Diskussionen om dommeres upartiskhed er da interessant. Dommerne tilhører den rigeste del af middelklassen og bliver ofte beskyldt for at være hårdere over for bistandsklienter, arbejdsløse og indvandrere end over for direktører, jurister og gymnasielærere. Men det optager overhovedet ikke Dansk Folkeparti eller dens støttepartier i regeringen.
Ærindet i den aktuelle sag er alene at markere det danske samfunds modstand mod eller skræk for muslimer. Ingen detalje er for lille i Dansk Folkepartis evige kamp for at markere sig som fremmedfjendsk. Regeringen logrer lystigt, og minsandten om ikke også de fleste Socialdemokrater bjæffer med - af frygt for vælgerne.
Jeg håber, at denne sag er så grotesk, at Socialdemokraterne lægger en ny kurs. Et parti, der tager de svages parti, kan ikke deltage i den organiserede hetz mod alle ikke-danskere, som Pia & co. organiserer. Det kan godt koste stemmer at gå imod folkestemningen - og det må det så gøre. Det er værre at miste værdighed end stemmer.

Ingen kommentarer: