tirsdag den 6. maj 2008

AaB bliver dansk mester

Aalborg er en dejlig by - men det er Næstved, Ringkøbing og Svendborg også. Os i Frederikshavn har et ambivalent forhold til Aalborg. Det er vores nærmeste storby, og Aalborg har (lidt) flere kulturtilbud end Frederikshavn. Men det er også en lidt hånlig by, der regner sig selv som Nordjyllands centrum og eneste civiliserede sted.
Derfor kan vi nogen gange godt lide at grine af Aalborg, og andre gange kommer vi der bare af nødvendighed. Den totale anerkendelse som Nordjyllands hovedstad har vi svært ved at få over vores læber.
Når det gælder sport, holder vi bestemt ikke med Aalborg - overhovedet ikke, når det gælder ishockey. Esbjerg må hellere blive danske mestre end AaB. Håndboldklubberne i Aalborg er heller ikke vores, og volleyball interesserer os ikke.
Men det gør fodboldklubben AaB - så ubetinget. Vi er stolte af AaB, og klubberne i Vendsyssel og det øvrige Nordjylland leverer gerne spillere til det nordjyske flagskib.
Derfor er det bare fedt, at AaB styrer mod sit tredje mesteskab i nyere tid. Skønt, at de rødstribede i den grad lægger baghjul mod FCK og det øvrige slæng. Lige nu er der 9 point ned til nummer 2, så det kan og må ikke gå galt.
AaB er en professionel klub med sit helt eget koncept. For det første tiltrækker klubben de bedste spillere fra Nordjylland, og det bliver altså til nogle stykker af topklasse hen over tid. For det andet har sportschef Lynge Jakobsen en fortryllende evne til at finde talenter, som ikke er blevet foldet ordentligt ud i andre klubber - og som så bliver storstjerner i AaB.
Når de har toppet i Aalborg, bliver de som regel solgt og øjeblikket efter er en ny stjerne født i AaB. Hele tiden er der en grundstamme af slidere og gode holdspillere med en eller anden særlig AaB-ånd, som giver masser af point.
Jeg vil gerne kunne sige, at det er den særlige nordjyske egenart, der har skabt succesen AaB, men jeg tror ikke en pind på det. Det er en speciel AaB-ånd, som driver værket. Det er dejligt at følge fra sidelinjen og at sole sig lidt i succesen. Vi glæder os i hele Nordjylland til at se guldmedaljerne om halsen på de rød-hvide 24. maj - midt under karnevallet.

Ingen kommentarer: