søndag den 6. marts 2011

Lykke - en ny side af DR

I aften skal vi tage afsked med Lykke - depressionskomedien, som har kørt i 10 uger på DR1. Vi har fulgt alle DRs søndagsserier kl. 20 siden de glade Taxa-dage, og Lykke lever fuldt ud op til standarden.
Serien er helt sig selv. Vi har aldrig set noget lignende i DR. Alle figurerer er karikerede - tykt. Alligevel holder vi af og med dem alle sammen. Mest forunderligt er det, at vi fortsat kan lide hovedpersonen, for hun bliver mere og mere beregnende og usympatisk, som serien skrider frem.
Det største scoop er Lars Brygman som den helt igennem utroværdige kommunikationschef i pillefirmaet SanaFortis. Han spiller helt forrygende, og ham holder vi også med, selv om han opfører sig forkasteligt. Hans hofnummer er at jorde Lykkes idéer over for hende selv og så bagefter foreslå dem til direktøren. Hvis han kan lide idéen, tager Brygman selv æren for den. Hvis chefen vender tommelfingeren ned, får han at vide, at det var Lykkes idé. Nedrigt, primitivt og rigtig sjovt.
Handlingen er hele tiden ved at køre af sporet, og efter hver episode sidder man med en fornemmelse af, at det umuligt kan reddes hjem næste gang. Men så kører det ud af en anden tangent uden at miste forbindelsen til de forrige afsnit. Lidt lige som Lykkevej på TV2, som var et nummer mere vanvittigt, men ikke havde nær så gode karakterer.
Lykke er en stilsikker DR-produktion - og så er det en helt ny genre for DR. Det er selvfølgelig komedie, men det er hverken Mr Bean eller Desperate Housewives. Lykke er helt sin egen. Selv om det hele ramler sammen i aften - så har jeg forstået, at Thorsboe & co allerede er begyndt at tænke på andet sæt.
Held og... og... ja, Lykke.

Ingen kommentarer: