tirsdag den 8. marts 2011

Ikke en Pind om integration

Skæg dag for politisk interesserede. To af de mislykkede ministre røg ud. Der kom en ny til og ellers lidt rokeren. Intet revolutionerende, absolut intet. Lars Løkke er helt i defensiven.
Jeg hæftede mig ved nogle kommentarer og vurderinger, som kom fem lige inden det var helt officielt med Rønns fyreseddel.
Her gættede medierne på mulige afløsere. Søren Pind var en af favoritterne. Et argument for at vælge ham skulle angiveligt være, at Dansk Folkeparti godt kan lide ham. Tilsvarende stod Ejvind Vesselbo svagt, fordi han flere gange har talt imod det parti, hvis politik regeringen støtter.
Ret interessant, ikke? Den vigtigste kvalifikation som integrationsminister er at stå på god fod med Folkepartiet. Det lyder som en primitiv og dum anklage, men jeg tror, det er sådan Løkke tænker.
Visionerne for en vellykket integration spiller ingen rolle i det job. Dem har vi heller ikke hørt en Pind til i dagens løb. Og ingen har spurgt.
Men Rønns afløser har skyndt sig at logre med Folkepartiets hale og har udtalt, at han er modstander af konventionerne om at beskytte statsløse.
Sådan. Varen er leveret.
Velbekomme.

Ingen kommentarer: