søndag den 27. marts 2011

Kristelige klagesange

Et lille undseligt radioprogram med sølle 38.000 lyttere bliver fra 1. november forfremmet til både at optage plads på radio og tv. Det er morgenandagten fra domkirken i København, og for mig er det da fint nok, at DR sætter billeder på programmet også. Jeg interesserer mig ikke for det, men hvis de 38.000 er glade for det, er det netop styrken ved DR, at der også er plads til den slags smalle programmer.
Men, se om de kristne er tilfredse. Nej, tværtimod. De hyler og skriger op med anklager om, at DR ikke lever op til sin public service forpligtelse. 14.000 har skrevet under på en protest, fordi morgenandagten flytter fra FM-båndet til DAB. Fra november mister DR en af sine fire kanaler på FM-båndet. Derfor får P1 dagtimerne og P2 aften- og nattimerne. Morgenandagten ligger på P2, så den ryger over på DAB. For at kompensere, begynder DR også at transmittere den på fjernsyn på DR2.
Der er andre radiolyttere, som må omlægge deres vaner eller købe nyt udstyr på grund af ændringerne af P1 og P2. Det må vi altså finde os i, og jeg er helt sikker på, at morgenandagtens lyttere kan finde ud af at betjene en DAB radio eller et tv.
Men der er ingen andre, der hyler sådan op. Kristeligt Dagblad kører nærmest en hel kampagne. Det er rigtig morsomt, og det giver sikkert ekstra opmærksomhed til avisen og til morgenandagten.
Men det er en vild overdrivelse at blæse sådan en banalitet op til et stort problem.

Ingen kommentarer: