onsdag den 10. november 2010

Breaking: Ny skoledirektør i New York

Det er altid interessant at følge de lokale medier, når man er ude at rejse. New York er ingen undtagelse.
Er det Michael Jacksons nye cd, der optager medierne? Sammen med sine brødre trådte han sine musikalske barnesko i Harlem. Er det Bushs nye bog, hvor han endnu engang afslører sine begrænsede evner?
Nej, den største historie, vi endnu har oplevet i New York er, at borgmesteren har udnævnt en ny skoledirektør. Valget faldt på Cathleen P. Black, som du selvfølgelig ikke kender, men lige som New Yorks borgmester Michael Bloomberg har hun gjort en stor karriere i mediverdenen. Hun var en af de ledende kræfter bag avisen USA Today og har siden været blandt de øverste chefer i Hearst koncernen.
En ny topembedsmand i kommunen - er det virkelig breaking news?
Ja, det er det af to grunde. For det første er New Yorks skolevæsen USAs største. New York er ca. tre gange så stor som Danmark. For det andet er undervisning Bloombergs absolutte politiske topprioritet.
Der er sket mange fremskridt i mangemilliardærens 8-årige borgmestertid, men udviklingen er også gået i den gale retning på ét vigtigt område. De sorte og latinoerne klarer sig dårligere nu, end de gjorde tidligere.
Det kunne Bloomberg ikke acceptere, og derfor fyrede han skoledirektøren og hyrede den 66-årige Cathleen Black. Hun har ingen erfaring fra undervisningsverdenen, hun har aldrig været politiker og har aldrig haft et offentligt embede.
Men hun er ifølge Bloomberg "a wolrdclass leader". Og det har New York brug for for at sikre en god start på livet for millioner af unge, uanset hudfarve.
Jeg synes, det er fedt at høre sådan en melding fra en toppolitiker. Selv om Danmark kun er en tredjedel så stor som New York, kan vi godt have visioner. Ikke sådan nogle tomme Lars Løkke floskler om at være verdens bedste til dit og dat, men reelle visioner, som vi sætter handling bag.
Det ville være breaking news, men det ville nok ikke få større dækning end Vild med Dans.

Ingen kommentarer: