lørdag den 21. marts 2009

For nem at skyde ned

Da jeg var ung FDFer i Holstebro, holdt vi sommerlejre og andre arrangementer på den dejlige ø Venø i Limfjorden ved Struer. På et tidspunkt købte rigmanden Christian Kjær et gods derovre, som han blandt andet brugte til jagter.
Vi grinede af det, for den nordlige del af øen blev pludselig befolket med en masse tamme fasaner. De blev opdrættet på øen og blev lukket ud nogle dage før, der var jagtselskab. Sådan var det i hvert fald i vores enkle fremstilling af sagen.
De stakkels fasaner var nemme at skyde ned, så vi hyggede os med at grine af de rige bæster, der kom over til Venø og førte sig frem som dygtige jægere.
Nu er godset blevet en del af en politisk sag. Christian Kjær holder stadig jagtselskaber derovre, og tre gange har han så haft besøg af sin ven og partifælle Bendt Bendtsen (K). Det var mens Bendtsen var økonomi- og erhvervsminister.
Den tidligere partifælle og også tidligere fremskridtsmand Uffe Thorndal har meldt Bendtsen til politiet for at have modtaget bestikkelse af Christian Kjær og en række andre fremtrædende erhvervsledere. I alt 33 jagt- og golfture har Bendtsen været på i sin tid som minister.
Først reagerede Bendtsen med tavshed, men siden har han forsøgt at forsvare sig. Det går ikke så godt. Hans argumenter er lige så nemme at skyde ned som de tamme fasaner på Venø.
Måske kan han finde et juridisk argument, som holder. Måske.
Men politisk er det en tabersag af rang. Bendtsen sætter sig ind i sin ministerbil og bliver kørt til Venø og Nordsjælland for at spille golf, gå på jagt og spise store middage. At det skulle være vigtigt arbejde i folkets tjeneste - det skal man være meget indspist for at forstå logikken i.
Oprindeligt stod arrangmenterne også som private i Bendtsens kalender, men da sagen om kørsel i ministerbil kom frem sidste år, blev de rettet til erhvervsarrangementer.
Bendt Bendtsen har aldrig været en stor politisk leder. Jeg håber for ham, at han er god til at spille golf.

Ingen kommentarer: