lørdag den 19. januar 2008

Ny Fajance

Efter to dages intensivt strategimøde på et hotel i Korsør har Ny Alliance fundet sig selv. Naser Khader kunne afsløre over for alle de pressefolk, som også havde fundet partiet, at Ny Alliance nu vil være et klart borgerligt parti. Ved næste valg vil partiet uden tøven pege på en borgerlig statsminister, lyder meldingen.
Nå.
Sikke en strategi. Sikke en overraskelse.
Vi andre har hele tiden troet, at Ny Alliance var et borgerligt parti, som ville pege på en borgerlig statsminister. Det sagde de fra dag 1, og det var netop det, der gjorde partiet så interessant. Det udfyldte et hul i den borgerlige lejr. Ny Alliance appellerede til borgerlige, som var trætte af Dansk Folkepartis massive indflydelse.
I løbet af valgkampen sagde Khader & co en hel masse andet, som de så ikke skulle have sagt. Alt det, der drejer sig om dronningerunder, har de nu trukket tilbage.
Men det ændrer ikke ved indtrykket af et parti, der har mistet pusten, formatet, gejsten og berettigelsen.
Det er ikke meget ved at kalde sig Ny Alliance, når man ikke engang kan holde sammen på sig selv. Så er man en vanskelig alliancepartner. Tilbage er facaden - så vi skulle måske bare kalde partiet Ny Fajance.
Partiet fik chancen i 2007 - og forpurrede den ved en talentløs valgkamp. Spørgsmålet er, om løbet er kørt. Tilbagemeldingen fra strategimødet i Korsør sender ikke noget signal om et frisk pust og en ny politisk mulighed i Danmark. Ny Alliance er fortsat i defensiven, og der opnår man ingenting.

Ingen kommentarer: