lørdag den 25. februar 2017

Du er redaktøren

 En lille trofast skare fulgte Lærke på YouTube i eftermiddags.

Mange af os bestyrer i dag vores egne nyhedskanaler. Vi finder, ser og henter nyheder rundt omkring, og de såkaldte gamle medier - aviser, radio og tv - er bare en af de buske, vi plukker fra.
Hvor ellers? Facebook, Twitter og Instagram tænker du måske. Ja. Der henter vi masser af nyheder, og ikke bare dem, der er links fra diverse nyhedssites. Store og små begivenheder i vores venners og familiers liv er nyheder af høj kvalitet. Det samme er sjove eller kloge bemærkninger og kommentarer eller links til spændende steder, mennesker og begivenheder, som vores digitale bekendtskabskreds deler.

Sporten live
Og så er der en gigantisk mængde live-opdateringer fra sportens verden, hvert sekund døgnet rundt. De store fodbold- tennis- og golfkampe følger millioner selvfølgelig på tv, men endnu flere via livescore.com, som er en helt utrolig tjeneste, der hele tiden opdaterer alverdens vigtigste sportsbegivenheder. På én gang kan jeg følge med i 4 kampe i Champions League og i den albanske 2. divsion i fodbold, samt ishockey, tennis og meget andet fra hele verden.


Få bliver til mange
Der til kommer en urskov af andre tjenester, som hver især bruges af få, men som samlet set fylder rigtig meget i hverdagen.
I eftermiddag var Lærke til DM i vægtløftning i Slagelse, og det fulgte vi live på vores tv-skærm. Vægtløftningsforbundet sendte via YouTube i en udmærket kvalitet, og det var en rigtig hyggelig eftermiddag, selv om Lærke var slemt uheldig og ikke løftede op til sit bedste.

Ridning og bridge
Solle kan fra sin iPad følge resultater fra samtlige officielle ridestævner i Danmark. Hver enkelt rytters karakter kommer op få minutter efter, at hun eller han er redet af banen. Et stigende antal stævner bliver transmitteret via Facebook eller YouTube.
Jeg kan følge med i samtlige bridgeresultater fra alle klubber i Danmark. Jeg kan se, hvordan kortene sad, og hvad de spillede ved hvert enkelt bord.
Hver dag kan jeg følge topkampe i bridge stik for stik, mens de spilles. En del af dem kan jeg endda se på YouTube. Det kan være slutspillet i det tyrkiske mesterskab, den danske pokalfinale eller verdensmesterskaberne.
Det er nyhedsformidling. Aktuelt, relevant og identifikationsskabende. Nogle gange også sensationelt.

Hvad ser de unge på YouTube?
Baggrundsstoffet plukker vi også selv. Her er Google, YouTube og Wikipedia storleverandører, mens de sociale medier tit er vores inspirationskilde. Også underholdning finder vi selv. Mange unge bruger i dag langt mere tid på YouTube end på at se fjernsyn. Du vil ikke vide, hvad de ser.

En verden af podcast
Er man til radio, bliver der hvert sekund publiceret mange hundrede nye podcasts om alverdens spændende og ligegyldige emner. Lige til at plukke ned på telefonen og lytte til. Der er alle genrer på alle sprog, og der er virkelig meget godt stof imellem. Jeg har brugt podcast i over 10 år og kan slet ikke nå at høre alt det spændende materiale, jeg abonnerer på.


Ingen kommentarer: