torsdag den 2. februar 2017

Du bor midt i nærheden

I søndags var min vandremakker og jeg ude at gå en formidabel tur. 21,1 smukke kilometer i og omkring Sæby. Hav og hede, to skønne skove, by og havn og et overdådigt haveanlæg var blandt oplevelserne.

Kløverstien
Ruten hedder Kløverstien og byder på alt det bedste omkring Sæby. Der er kløverstier overalt i Danmark, og princippet er enkelt: Fire ruter, der starter og slutter samme sted. Der er til den lille slentretur, en pæn og en lang vandretur og så den halve maraton. Tydeligt afmærket og god belægning hele vejen rundt.
Det er et alletiders tilbud til turister, men vi andre er altså velkomne. De smukke vandreture er lige i nærheden. På en ganske almindelig weekend i januar kan du lege turist i dit eget nærområde og få en oplevelse, andre betaler dyrt for.

Dit unikke sted
Du bor for resten også i nærheden af kulturelle tilbud: koncerter, udstillinger, foredrag, debatter og teaterforestillinger. Skulle du få lyst til at lære thai-chi eller italiensk kan det såmænd også lade sig gøre, der hvor du bor. Eller lige i nærheden.
Foruden alt dette har dit sted noget ganske særligt. Natur, miljøer, aktiviteter eller mennesker, som er unikke for din egn. Det gælder i Tappernøje, Taastrup og Tønder. Og i Frederikshavn, Faaborg og Frederikssund.

Tjek dit område ud
Hvis du synes, din egn er tilbagegang og at der er langt flere tilbud i den nærmeste storby, så se dig omkring. Sæt dig for at prøve et nyt tilbud af hver uge i din egen by. Du vil opdage, at der går flere år, før du kommer igennem det hele.
Og mens du boltrer dig, sidder folk i den nærmeste storby hjemme i sofaen og ser fjernsyn.

Nærhed for nærheden
Nærheden betyder ikke bare tæt på. Det betyder også til stede. Du kan udvise nærhed over for din familie og dit lokalområde. Det kan du gøre uanset, hvor fancy dit postnummer er.
Jo mere nærhed, du dyrker, jo bedre bliver dit lokalområde. Også i din egen bevidsthed.

Ingen kommentarer: