fredag den 20. maj 2011

Hysterisk mediedækning af pseudoflip

Med jævne mellemrum er der spøgefugle, som planter falske historier i pressen og bagefter morer sig med at udstille mediernes manglende kritiske sans.
Det behøver Lars von Trier ikke. Han skal bare sige et eller andet usammenhængende vrøvl på et pressemøde - så rydder han forsider på det halve af Europas medier. Et døgn efter miseren i Cannes fyldte historien i aftes en tredjedel af tv-avisen.
Den er helt uden substans. Han har mumlet noget om, at han forstod Hitler, og så har han med et stort smil erklæret, at han var nazist.
Og?
Ja, så er han blevet smidt ud fra filmfestivalen med en begrundelse, jeg ikke kender, men nok vil have svært ved at forstå.
Netop inden for filmbranchen skulle der vel være vide grænser for ytringsfriheden. Netop inden for filmbranchen skulle der vel være højt til loftet. Netop inden for filmbranchen skulle man vel tolerere neurotiske kunstneres fejltrin.
Men det kan de så ikke.
Det er da langt værre, at en højreorienteret dansk avis med fuldt overlæg trykker nogle tegninger for at provokere muslimer end at von Trier roder sig ud i noget tågesnak på et pressemøde om en film.
Ja. Det var dumt, det han fik sagt. Men det dummeste er da den hysteriske mediedækning af sådan en gang pseudoflip.

Ingen kommentarer: