mandag den 5. april 2010

iPad er her - nu mangler vi bare behovet

Skal, skal ikke.
Vi danskere har god tid til at bestemme, om vi vil købe en iPad eller ej. Siden den brølende lancering forleden har jeg været i syv sind. På den ene side ser den lille sag afsindigt smart og lækker ud. På den anden side opfylder den ikke rigtigt noget behov.
Den kan lidt mindre end min iPhone. Den er godt nok bedre at skrive på, men der er computeren jo endnu bedre.
Den ser ud til at være rigtig god til at læse e-aviser og e-bøger, men der er jo ikke rigtig noget udbud i Danmark.
Så hvis vi ser helt rationelt på det, har jeg nok ikke behovet. Indtil videre har jeg samme indstilling som en god kollega, der skrev på Twitter: "Jeg aner ikke, hvad jeg skal med en iPad. Jeg bliver nok nødt til at købe én for at finde ud af det".
Skal man så være flov over, at man bruger 3500 kr. på et produkt, man i bund og grund ikke har brug for? Ja, set i forhold til jordskælvsofrene på Haiti og børnearbejderne i Cambodia er der god grund til at skamme sig over at smide et helt årsforbrug ud på en ny elektronisk tingest.
Men i forhold til resten af mit forbrug, går det nok an. Jeg har to cykler, der begge fungerer. Vi har en dyr bil. Vi har huset fuld af lamper og pyntegenstande. Vi har klædeskabet fuldt af tøj, der kunne være købt for en tredjedel af prisen. En del af det smider vi ud, selv om det ikke fejler noget. Vi har.... Du gider nok ikke høre hele opremsningen. Du kan også bare kigge dig omkring i dit eget hjem. Det er også spækket med ting, du ikke har decideret brug for.
Den væsentligste grund til at købe en iPad er, at den er lækker. Det er også derfor, man køber en Mac og en iPhone. Det er i hvert fald helt sikkert, at Applekunder er dem, der har sværest ved at modstå fristelserne fra Steve Jobbs & co.
Hvis du har gode argumenter for eller imod købet af en iPad, hører jeg gerne fra dig. Jeg lover at lytte men ikke at lade mig påvirke.

Ingen kommentarer: