tirsdag den 18. august 2009

Aburkatid

Så er det blevet politisk agurketid for de konservative. Naser Khader har fået lov at fremsætte et par forslag, som skal give Dansk Folkeparti baghjul på flygtningeområdet, og han foreslår derfor et forbud mod burkaer.
Jeg hørte i radioen i dag, at det vil ramme ca. 50 mennesker i Danmark. Det kan være, det er er 100 - det kan også være 20.
Af dem er der sikkert nogen, der går med burka, fordi de føler sig presset til det af deres mand, og der er sikkert nogen, der gør det af helt fri vilje.
Den lille gruppe mennesker vil de konservative nu kriminalisere. Det ændrer ikke en tøddel ved deres holdning. Det puster til modsætningerne mellem os og dem, og så kan det måske give politiet en ny opgave. Forslaget betyder helt sikkert overhovedet ingenting for integrationen i Danmark.
Nå, men jeg hørte også i radioen, at et flertal af danskerne går ind for at hæve prisen på en pakke cigaretter til 50 kr. Internationale erfaringer viser, at det får antallet af rygere til at falde. Det er bevist i Norge, Sverige og England.
Færre rygere betyder et bedre liv, færre sundhedsudgifter og et sundere samfund. Her taler vi ikke om 50 eller 100 mennesker. 23 % af den voksne danske befolkning ryger. Det er over en halv million mennesker. En stor prisstigning vil formentlig betyde, at 50 - 100.000 holder op med at ryge.
Se, det er en nyhed, der har stor betydning for det danske samfund. Her kan politikerne virkelig gøre en forskel. Her kan de ændre samfundet i en positiv retning og sikre mange danskere et bedre liv.
Så det har ingen interesse.

2 kommentarer:

Eric Bentzen sagde ...

Lad nu de stakkels rygere hvile for en stund. De har haft det hårdt de seneste år. Hvorfor ikke kaste sig over f.eks. partikelfiltre til dieselmotorer i stedet? De kunne redde mange liv og giver ingen abstinenser :-)

Stener sagde ...

Hej Eric.
Jeg har intet imod rygerne. Jeg vil bare gerne være med til at forhindre at en kvart eller en halv generation af unge starter med at ryge. Man får ikke abstinenser af ikke at begynde.
Og jeg er helt enig i, at der skal gøres noget ved de partikelfiltre NU.