onsdag den 29. april 2009

Det nye Pittelkow-syndrom

Kommentator Ralf Pittelkow er så betydningsfuld, at han har fået opkaldt et syndrom efter sig. Pittelkow-syndromet er en betegnelse for folk fra venstrefløjen, som er vandret via Socialdemokraterne over på den borgerlige fløj.
I denne uge udgiver Pittelkow en ny bog, hvor han med udgangspunkt i sit eget liv analyserer det danske samfunds udvikling. Her introducerer han begrebet "den definerende klasse". Det er 68erne og de kulturradikale, som efter Pittelkows opfattelse påvirker meningsdannelsen hele vejen igennem det danske samfund.
Jeg vil gerne slå til lyd for et nyt Pittelkow-syndrom - nemlig de borgerlige kommentatorer og meningsdannere, som bliver ved med at hyle op om 68ernes og de kulturradikales enorme indflydelse.
Sandheden er, at Pittelkow selv i høj grad tilhører - ikke den definerende klasse - men én definerende klasse i Danmark. Han er kommentator på Danmarks største dagblad, hvor han hver dag udlægger teksten fra Christiansborg over for Jyllands-Postens læserskare. Han er en flittig debattør, som ofte er i radio og tv. Han holder foredrag og udgiver bøger, og har et stort publikum.
Det er Pittelkow meget, meget velkommen til. Det er også helt i orden, at han har stor indflydelse. Det får man, når man er flittig og dygtig.
Men faktum er, at Pittelkow bruger al sin arbejdstid på at definere samfundsudviklingen og at påvirke den. Der er mange andre dygtige og flittige borgerlige debattører, og de har lige som Pittelkow stor indflydelse.
Resultatet er - blandt meget andet - en stram udlændingepolitik, massive skattelettelser og en kulturkanon.
Begrebet "den definerende klasse" er sproglig manipulation fra Pittelkows side. Der findes ikke én klasse, som sætter retningen i Danmark. Der er mange, som påvirker vores samfund. Pittelkow er én af dem.
Og husk så lige, at der i de seneste 30 år har været borgerlige regeringer i Danmark i næsten to tredjedele af tiden. Det er også med til at påvirke samfundsudviklingen. Det er også med til at definere, hvad der er politisk korrekt.

Ingen kommentarer: