6 dage før sin fars fødselsdag kom vores lille nye nevø til verden på sygehuset i Roskilde. Hej med dig! Vi glæder os til at se dig, høre dig og være sammen med dig mange år fremover.
Han er lidt til en side, eller også er det hans søstre og kusiner, der er det. Knægten er i hvert fald det første drengebarn i sin generation i vores lille kvist af familien.
I mange år kom der kun drenge ud af forplantningen i familien Glamann. Min oldeforældre fik to sønner. Den ene var barnløs. Den anden fik to sønner. Det var min onkel og min far, og de fik henholdsvis to og tre sønner.
I 1989 indtraf sensationen: Vores datter Lærke. Siden fulgte kusinerne Cecilie, Eline og Kamille, så nu troede vi, at det kun kunne blive til piger.
Men Louise og Gregers har altid været noget særligt, så nu er det lykkedes dem at sætte et drengebarn i verden.
Egentlig er kønnet ligegyldigt. Drenge og piger har lige muligheder for et godt liv i Danmark, men statistisk set er der en forskel. Mænd bliver ikke så gamle som kvinder. Det er fordi, vi liver mindre sundt, og det gør vi sandsynligvis fordi vi har en kortere uddannelse end kvinder.
På trods af skævheden i uddannelser er der flest mandlige chefer, ledere, folketingsmedlemmer, organisationsforMÆND og ministre, mens kvinderne helt dominerer de såkaldte bløde fag som sygeplejersker, sosu-assistener, pædagoger og lærere. Kvinderne får også mindst i løn og arbejder i kortere tid end mændene.
Gad vidst, om det er ændret, når vores nevø og hans to søstre kommer ud på arbejdsmarkedet? Jeg tror det ikke.
Når det gælder teknologi, er 20 år en evighed, og det er komplet umuligt at forudsige, hvad maskinerne vil kunne i fremtiden. Men når det handler om ligestilling, snegler udviklingen sig afsted. Vi mennesker er åbenbart bedre til at udvikle maskiner end relationer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar