onsdag den 3. september 2008

Tre tosser på Fyn

Sidste år var tre tosser fra min familie på weekendcykeltur fra Frederikshavn til Esbjerg. De to andre hedder John og Lars og er min svogre, og vi synes selv, det var en hyggelig tur.
Vi havde planlagt den gennem flere måneder, og aftalen var, at vi så vidt muligt skulle cykle i medvind, så vejrudsigten bestemte ruten. Var vinden mest i nord, startede vi i Frederikshavn, var den mest i syd, startede vi i Esbjerg.
Vejrudsigterne meldte om nordenvind både i den aktuelle weekend og i dagene før og efter, så vi besluttede os for at lægge ud i Frederikshavn en dejlig lørdag morgen. Fredag eftermiddag vendte vinden, så hele weekenden stod den nærmest i sydvest. Det var i hvert fald ren modvind.
Turen var på 300 kilometer, og det var hårdt. Modvind er en slem ting på cykel, og når man oplever det i 20 timer ud af 20, er det tæt på at være træls.
Så de tre tosser bestemte sig for, at dette års tur skulle være mindre vindafhængig. Vi ville køre Fyn rundt. Det viste sig at være en meget lang tur, så vi lavede det om til at køre fra Middelfart over Assens, Faaborg og Svendborg til det hyggelige fiskerleje Lunderborg. Dagen efter ville vi køre tværs over Fyn tilbage til Middelfart.
Det gjorde vi så forrige weekend, og lad det være sagt med det samme: Vi var ikke plaget af modvind.
Til gengæld regnede det hele lørdagen. Nej, det gjorde ej - det øs-pis-tissede ned fra morgen til aften. Vi kørte ca. 1 time i tørvejr om lørdagen, 4-5 timer i almindelig regn og 3-4 timer i meget kraftigt regnvejr. Vi var dyng-sjask gennemblødte, da vi nåede Lundeborg, som ikke var spor idyllisk. Det var bare ét stort regnvejr.
Men vi drak en hyggelig middag på Havgassens Kabys og gik glade i seng i bevidstheden om, at det stort set ikke ville regne om søndagen. Det holdt også stik.
Desværre havde en af tosserne - det var hverken John eller Lars - købt en ny cykel og dens hjul kunne desværre ikke tåle at køre rundt. Baghjulet slingrede noget, da vi lagde fra Lundeborg søndag morgen. Det blev desværre værre op ad dagen, så nær landsbyen Fangel måtte vi ind på en ejendom for at låne værktøj. Vi kunne konstatere, at 4 eger var knækket, og vi turde ikke køre videre. Så vi vendte omkring og kørte ind til Odense, hvor vi og cyklerne tog toget tilbage til Middelfart.
Fiasko er et stort ord at bruge om sådan en weekend, for alle tre var begunstiget af godt selskab. Men vi må finde på en aktivitet til næste år, som er mindre afhængig af vejrets luner og af ustyrbar mekanik.

Ingen kommentarer: