tirsdag den 30. september 2008

Jesus i Aalborg

Overskriften er et falsum - og det er også en underdrivelse. Det er nemlig en meget større begivenhed, der finder sted i den nordjyske hovedstad netop nu. Det er ikke bare Guds Søn, der har indtaget byen - det er selve Manchester United. Europas bedste fodboldhold og verdens mest berømte fodboldklub.
Alle hoteller er booket i Aalborg. Tyren på Vesterbro er malet i AaBs farver, og de nordjyske medier glemmer fuldstændig finanskrise og EUs overgreb mod det danske demokrati. I disse dage handler alt om KAMPEN, som spilles på det lokale stadion i aften kl. 20.45. Turneringen hedder Champions Leauge, og de fire hold i AaBs og Uniteds pulje spillede 0-0 i første runde, så alt er endnu åbent.
Det er ikke blot fodboldben for milliarder af kroner, der vandrer rundt i Aalborg i disse dage. Det er også en kæmpemæssig markedsføringsmaskine, trukket og drevet af den fantastiske historie, som fodbold er - og som Manchester United er en del af. Klubben, der har fostret verdensnavne og har været med blandt Europas bedste i 50 år. Klubben, som i dag er en af de største arbejdspladser i den gamle engelske industriby og som alene i salg af trøjer omsætter for flere hundrede mio. kr. om året.
Fodbold er en drømmefabrik. Manchester United er den ultimative drøm. For millioner af fodboldpurke i hele Europa er den mest fantastiske drøm at få lov at spille på Uniteds stadion Old Trafford.
Den går i opfyldelse for de bolsjestribede nordjyder, og alle vi andre synes, vi er en lille smule med. Vi er en del af drømmen. Den bedste historie en journalist kan skrive er i kategorien "Bare det var mig". Den lever Manhcester Uniteds besøg i Aalborg til fulde op til. Ikke blot for spillerne og for tilskuerne - men også for os, der bare følger det lidt på afstand.
Go AaB!

Ingen kommentarer: