torsdag den 10. juli 2008

Hjælp, vi har myrer


Myremanden var meget begejstret. Det var nogle rigtig flotte, orange myrer, og det var et imponerende bo, de havde bygget.
Vi var mere forbeholdne, for det var altså i hulrummet i vores gæsteværelse, det var foregået. Igennem et stykke tid havde der kravlet myrer i vindueskarmen, men i sidste uge gik de helt amok. Hver morgen lå der flere hundrede døde (ha!) myrer i karmen, i sengen og på gulvet.
Så vi måtte have fat i myremanden. Han målte først fugten og konstaterede, at den var kritisk høj i den ene side. Så han ville gerne komme igennem sammen med en tømrer, der kunne bryde karm, lofter og andet nødvendigt ned.
De var der så i tirsdags og fandt hurtigt frem til det prægtige myrebo med tusindvis af de små ækle skadedyr. Byggematerialerne er planterester og svampesporer, som de har fundet ude i haven og møjsommeligt slæbt ind i vores hulrum. Myremanden kunne fortælle, at de små bæster kan kontrollere svampen helt nøjagtigt, så den ikke breder sig, og så den har lige nøjagtigt den fugtighed, myrerne bedst kan lide. Han fortalte også glædestrålende, at myrerne ikke skider og tisser i boet men pænt kravler et andet sted hen for at forrette deres nødtørft. Det var så på vores badeværelse.
Nu har de fået et ordentligt pulver med myregiftsprøjten (ha igen!), og imens går en murer og reparerer skaderne. Senere kommer tømreren og sætter loft og karm på igen. Det kommer sikkert til at koste det samme som en sommerferie, så vi venter spændt på at få at vide, om myrernes hærgen er dækket af forsikringen.

Ingen kommentarer: