fredag den 1. februar 2008

Hilsen fra et forkert tv-segment

De kyndige mennesker, som tilrettelægger tv-stationernes sendeflader forsøger på videnskabelig vis at finde de programmer, folk gerne vil se - og at sende dem på de tidspunkter, hvor folk har lyst til at se dem.
De deler os tv-kiggere op i segmenter, og sådan en fredag aften må Solle og jeg endnu engang konstatere, at vi simpelthen tilhører et forkert et af slagsen. Vi passer ikke ind i planlægningen.
Fredag og lørdag vil vi gerne flade ud foran fjerneren og se en engelsk krimi, god dansk tv-drama, en nyere dansk film eller en spændende dokumentar.
Det kan vi ikke komme til. Fredag aften byder begge kanaler på amatørkonkurrencer efterfulgt af amerikanske B-film. Lørdag er også fladpandet underholdning, suppleret med Olsen Banden eller en af de gamle med Dirch Passer.
De programmer, vi gerne vil se, bliver sendt i rigt mål sent om aftenen mandag - torsdag. Især de engelske krimier bliver til midnatsforestillinger, og det er alt for sent for os. Vi er simpelthen kravlet i seng længe inden.
Vi synes ellers selv, vi er nogenlunde normale. Det kan ikke passe, at ingen vil have lødig underholdning fredag og lørdag aften, mens alle gerne vil have det de andre dage i ugen.
Jeg kan godt regne ud, at det har noget med børn at gøre. Vild Med Is og de andre amatørkonkurrencer kan samle en børnefamilie foran fladskærmen med en pose vej-selv-slik fra tanken. Det under jeg folk, og jeg er bestemt ikke modstander af harmløs underholdning.
Men der er også voksne børn, som gerne vil se fjernsyn i weekenden, så fra vores segment vil vi gerne efterlyse et lidt bredere sortiment på de to store tv-aftener.
Og så vil jeg gerne slutte med ros til Danmarks Radio. Vi elsker jeres serier søndag aften klokken 20, og tidspunktet er helt perfekt. Det er en dejlig afslutning på weekenden at have gjort alt klar til klokken 20, og så sætte sig til rette og følge med i Rejseholdet, Krønikken, Taxa, Ørnen, Nikolaj og Julie eller Sommer.
Det kan vi godt lide i vores segment.

Ingen kommentarer: