torsdag den 14. februar 2008

Hvorfor skulle de bringe den tegning?

Det er fuldstændig pip, hvis tre mænd har planlagt og været lige ved at dræbe tegneren Kurt Westergaard. Det er totalt ude af proportioner. Selv om de både synes, det er forkert, forhånende og gudsbespottende at tegne Muhammed med en granat i turbanen, så er det helt vildt langt ude at slå tegneren ihjel. Ingen gud kan forsvare sådan en handling, og der kan ikke være noget helligt skrift, som sanktionerer det. Selv mændenes mødre vil have svært ved at forklare så vanvittigt et drab.
Til gengæld er det helt ubegribeligt, at et stort flertal af aviserne benytter anledningen til at trykke den famøse tegning. Uanset, hvad der er på tegningen, kan det ikke kaste lys over den vanvittige idé om at slå Kurt Westergaard ihjel. Det er ikke relevant for historien.
Aviserne vidste på forhånd, at de ved at trykke tegningen kunne kaste Danmark ud i en ny Muhammedkrise. Hvad er Berlingske Tidendes og Politikens motiv til at gøre det?
Er det en primitiv hævn over for de primitive mennesker, som er mistænkt for drabsforsøg? Så er det en forkert bane at spille på.
Da Jyllands-Posten i sin tid trykte tegningerne, vidste redaktionen ikke, at det ville sætte en lavine i gang.
Men i denne omgang vidste både Lisbeth Knudsen og Tøger Seidenfaden, at selv en lillebitte tegning i deres avis vil blive misbrugt af ekstremister, som leder efter den slags anledninger. Var det virkelig vigtigt at risikere det for at kunne formidle viden om PETs mistanke mod tre mænd?
Jeg kan ikke lige se sammenhængen.

Ingen kommentarer: