søndag den 9. august 2015

Politisk korrekt manipulation

Et velkendt trick i politiske debatter er at tillægge ens modpart et synspunkt, hun ikke har, og så argumentere imod det. Her er et par eksempler fra hver sin fløj:
"De borgerlige vil undergrave velfærdssamfundet for at give skattelettelser til de rige".
"De røde vil give tusindvis af kroner til enhver muslim, der stiller sig op ved landegrænsen og råber asyl".
Det er næsten umuligt at forsvare sig imod den form for argumentation. For man kommer til at starte med en lang diskussion om selve påstanden - og når den er afsluttet, har folk glemt, hvad det hele startede med.

Stinker til fri afbenyttelse
Et interessant eksempel på den slags manipulation er udtrykket politisk korrekt. Det kan man frit anklage andre for at være. Og det er lidt af en stinker. I alle livets forhold vil vi gerne være nogenlunde korrekte, men politisk korrekt ønsker ingen at være. Som politisk korrekt er du et uselvstændigt væsen, der gør eller mener noget for at tækkes flertallet - eller som i virkeligheden mener noget andet, men ikke tør indrømme det.
Så når man løber tør for argumenter, kan man irriteret udbryde, at modparten er åååh så politisk korrekt.
Der er frit slag, for der er ikke en officiel liste over politiske korrektheder. Derfor kan jeg også fabulere over det uden at komme ret galt afsted.

Det suverænt største problem i Danmark
Det politiske korrekte må være det, som et flertal af politikerne og befolkningen går ind for - og synes er vigtigt. Lige for tiden kan jeg kun komme på én ting: At vi skal have så få flygtninge som muligt. Det går et flertal på Christiansborg ind for, og det mener et flertal i befolkningen.
Hvis du også hører til dem, der mener, at flygtninge er det suverænt største problem i det danske samfund, så vil jeg med god samvittighed beskylde dig for at være politisk korrekt. Eller måske ligefrem politisk stueren.
Flygtninge skal ikke til Danmark. De skal hjælpes i nærområdet, og vi skal samtidig skære ned på ulandshjælpen. Det er politisk korrekt.

Kriminalitet og miljø
Når det gælder kriminalitet, så er den politisk korrekte holdning, at vi skal have hårdere straffe. Så kan de lære det, de mørke og rockerne og den slags.
Og miljø - det er godt nok, men nu skal vi jo ikke tro, at lille Danmark kan løse alle Verdens problemer. Det politiske korrekte synspunkt er, at miljøhensyn ikke må veje alt for tungt. Det er jo heller ikke sikkert, at det passer det der med klimatruslen.
Det er desværre korrekt. Men det kan korrigeres.Ingen kommentarer: