fredag den 14. august 2015

Sådan får du hjemmedyrkede grønsager

 Vores (og sneglenes) lille køkkenhave

Drømmen om den rige køkkenhave blomstrer hvert forår, og nogle måneder senere viser det sig, at der skulle en vedvarende indsats til for at få den til at gå i opfyldelse :-(
Vi er kommet et pænt skridt videre i år. Alt er ikke gået godt, men det er betydeligt bedre end sidste år.

Fra drivhus til køkkenhave
Kartoflerne har givet glimrende. Næste år finder vi en bedre sort, men ellers er der vist bestået. Også rødbederne får tommelfingre opad. Deres liv startede i drivhuset og i forsommeren satte vi de spæde planter ned i køkkenhaven. Nu høster vi de runde farvebomber i rigt mål.

Sneglene høster
Squashplanter har fulgt samme opskrift. Planterne er rigtig fine, men endnu har vi ikke kunnet høste. Det har sneglene til gengæld, så vi skal have fundet en metode til at snyde de slimede krybere.
Bladselleri ser ud til at gå fint, mens gulerødderne slet ikke fungerer i den tidligere mødding, som vi nu kalder køkkenhave.
Alle erfaringer bærer vi videre til næste år, hvor ambitionerne bliver en lille smule større end i år.
Det er altsammen så fint.

Sådan gør du
Men i overskriften har jeg lovet at give dig opskriften på at få hjemmedyrkede grønsager. Den kommer her:
Bliv venner med nogle dygtige havemennesker, der har brugt flere år på at opbygge en nærmest perfekt køkkenhave. Og vent så på, at de tager på en længere ferie midt i den sæson, hvor herlighederne er klar til at blive høstet. Det har vi gjort, så i dag kunne Solle hente en spand med kartofler, løg, to slags persille, artiskokker og spidskål. Og på søndag henter vi nok en spandfuld mere.
Så er havearbejde en ren fornøjelse :-)

Ingen kommentarer: