lørdag den 9. marts 2013

Sygelig sameksistens

I Politiken i dag svarer BT-journalist Lars Fogt sobert igen på to meget personlige og barske angreb, han er blevet udsat for fra Zenia Stampe (R) og Ellen Thrane Nørby (V). Bedøm selv lødigheden her: http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE1917626/paa-christiansborg-er-godbidskulturen-sat-i-system/

Sladdertasker på pressetjenesten
Det er endnu et bidrag til historien om en sygelig sameksistens mellem politikere og medier.
I dette tilfælde var det angiveligt den statsstøttede pressetjeneste for Venstre, der brugte tid på at samle billeder og eksempler på Helle Thorning-Schmidts fine dametasker. Så sendte Venstre-journalisterne det til deres venner på BT med en opfordring om at skrive en historie om Gucci-Helles enorme privatforbrug.
Lars Fogt afviste at gøre det, fordi det var for plat, men BT tog rent faktisk historien op.

Politisk arbejde på BT
Vi har altså et politisk parti, der som en del af sin virksomhed, laver sladderpresse-journalistik.
Det er den ene side af medaljen. Den anden side er en avis, der laver politisk arbejde, og det er igen BTs forhold til den nuværende statsminister, vi skal have fat i.
Avisen spillede en helt central rolle i den skattesag, som en kommission i øjeblikket undersøger. Et centralt notat i sagen, som beskriver, hvorfor Stephen Kinnock skulle være skattepligtig i Danmark, er simpelthen udarbejdet af redaktionschef Simon Andersen på BT. Han har siddet og fundet eksempler på andre sager om beskatning af udenlandsdanskere. Det har han samlet i et notat, som han vist nok i flere omgange har sendt til den tidligere skatteministers spindoktor.
Notatet kom helt til tops i Skatteministeriet og indgik i Skat Københavns behandling af sagen. Desværre for Simon Andersen holdt det åbenbart ikke vand rent fagligt, for skattefolkene nåede frem til den stik modsatte konklusion.

Logrer halen med hunden?
Hvem der er politiker og hvem der er uafhængig journalist i det  samarbejde, der foregår mellem BT og Venstre - det er svært at afgøre. Det er ikke ulovligt, men det er fint, at vi får afdækket det tætte parløb, det tidligere ledende regeringsparti kørte med BT under sidste valgkamp.
Hvem der er hund, og hvem der er den logrende hale, må du selv afgøre.

Ingen kommentarer: