søndag den 15. april 2012

Mirakelpillen er opfundet


Kan man blive rig på at lancere en mirakelpille, som har disse virkninger:
- Bedre humør
- Mere energi
- Bedre helbred
- Pænere figur
- Højere indlæringsevne
Nej, det kan man ikke. For den er gratis, og den blev opfundet samtidig med mennesket. Den hedder motion.
Men man kan blive rig af at lave magasiner med slankekure. Man kan blive rig af at producere lykkepiller og al mulig anden farlig medicin. Meget rig.

Unge får stress
Vi har en masse unge, der klarer sig dårligt i skolen. De får stress og har svært ved at koncentrere sig. De skal til psykolog og vejleder og have al mulig hjælp. Det ser ikke ud til at hjælpe. Men hvis de fik motion hver dag, ville de klare sig bedre i skolen, pjække mindre, have det bedre og kunne undvære medicin og psykologhjælp. Det ved vi, det er afprøvet og dokumenteret. Og det bliver næsten ikke brugt. Hvorfor?

Mere end 8 piller om dagen
700.000 danskere spiser mere end 8 piller om dagen. Diabetes 2, hjerte-kar sygdomme, stress, migræne, gigt og 1000 andre lidelser. Der kommer nærmest nye sygdomme frem hver uge - og nye piller til dem. De kan lindre, men ikke helbrede. Men hvis patienterne fik motion - så ville de på få måneder kunne opnå forbløffende resultater. Det ved vi, det er afprøvet, og der er hundredevis af historier om folk, der har motioneret sig ud af sygdommens jerngreb. Men det bliver næsten ikke brugt. Hvorfor?
Jeg ved det ikke.

Tid?? Du ser tv i over 3 timer om dagen
Men jeg ved, at det aldrig er for sent at begynde at motionere. Kroppen er klar, selv om du er 86 år. Så snart, du begynder at træne, reagerer den positivt og hjælper til. Lever, nyre, milt og alle de andre indre organer fungerer bedre. Blodomløbet styrkes, og du bliver i bedre humør.
Du behøver ikke at løbe 10 eller 20 kilometer. En gåtur, en rask gåtur, en cykeltur, et par gange op og ned ad trappen eller lidt fysisk arbejde. 4 x 5 minutter om dagen har alle tid til. Danskerne ser i gennemsnit tv i over 3 timer hver dag, så der skulle være plads til at motionere i 20 minutter.

Fem forslag, som kan sættes i gang NU
Det skal bare sættes i gang, og det skal være nu. At vi ikke har råd, er rent nonsens. Det er en knaldhamrende fed forretning for samfundet at investere i motion.
- 1 times motion på skoleskemaet hver dag på alle uddannelser.
- Motion på recept med vejledning til alle patienter, der får mere end 7 piller
- Motion med vejledning til alle med livsstilssygdomme
- Motion med gratis vejledning til alle psykiatriske patienter
Det kan vi starte med. Det vil betyde markant mindre udgifter til medicin og behandling, færre sygedage og højere effektivitet i hele det danske samfund.

Og så kan vi endda glemme alt om slankekure. Siger jeg, som spiste et enormt stykke islagkage ude hos Mariean og Ole i aftes. UHM.


Ingen kommentarer: