torsdag den 21. juli 2011

Tihi - politiet snydt igen

Vi danskere synes altid, det er sjovt, når den lille narrer den store. Derfor griner jeg også med, når det dag efter dag lykkes nogle gamle hippier på Thy at forhindre statens motorsavsmassakre mod 286 hektar fredet skov i Østerild Og Hjardemål Klitplantager.
I dag havde demonstranterne kaldt til svampetur, så politiet sendte kun nogle få vognfulde betjente afsted. De snu hippier satte sig på dækkene på de store entreprnørmaskiner, og politiet kunne ikke fjerne dem.
Tihi.
Politiet lover at vende talstærkt tilbage i morgen. Hippierne og deres venner kan så bruge ventetiden på at tilrettelægge deres fredelige modtræk.
Jeg forstår udmærket, at politiet farer med lempe. Der er ingen grund til at skyde med vandkanoner eller slå folk med stave ude i en plantage langt væk fra alting. Politiet skal selvfølgelig undgå at blive en del af konflikten.
Den er i sig selv meget interessant. Det er naturen mod klimaet. De mange tusinde træer i det fredede område skal ned for at gøre plads til et nationalt testcenter for havvindmøller. Der skal opføres 250 meter høje møller i stedet for de gamle træer. Det fremmer Danmarks planer om at blive fri for olie, kul og gas, og det er med til at skabe arbejdspladser hos Siemens og Vestas.
Det er svært at være modstander af sådan et projekt, men det er endnu sværere at forstå, at det lige præcis skal presses ind i et enestående fredeligt naturområde. Danmarks Naturfredningsforening - som i den grad går ind for vindkraft - har længe talt for at opkøbe landbrugsjord til formålet og foreningen har selv udpeget alternative placeringer til testcentret.
Det var dumstædigt, at de ansvarlige politikere ikke ville lytte. Så havde de undgået en rigtig dum konflikt, som til overflod ender med, at en lille gruppe hippier driver gæk med den store statsmagt.
Tihi.

Ingen kommentarer: