Overskriften er en gammel vittighed, men den passer fortrinligt til min pointe i denne lille klumme, der endnu engang handler om politik. Hvis du interesserer dig mere for X-Factor eller kongehuset, så klik bare væk.
I lørdags skrev professor Steen Hildebrandt fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, en fin kronik i Politiken om Pia Kjærsgaards grimme retorik og den negative påvirkning, den har. Jeg tror, jeg er enig i alle hans argumenter, men jeg synes at kronikken var forfejlet.
I onsdags vandt Geert Wilders' højreradikale Frihedsparti i Holland en opsigtsvækkende sejr ved kommunalvalget. Kommentatorer og politiske modstandere gik straks i chok og kom med barske udfald mod Geert Wilders.
Det er der ingen grund til.
Min holdning er, at man ikke skal bekæmpe politiske modstandere. Man skal agitere for sin egen holdning - så klart, vedholdende og dygtigt, at folk stemmer på én.
Nu er Hildebrandt ikke politiker, men hans velmente kronik skader bestemt ikke Dansk Folkeparti. Tværtimod. Pia & co. kan glæde sig over, at endnu en af de kloge herrer fra den åndelige overklasse er sur på Dansk Folkeparti. Det passer perfekt ind i det billede, de har bygget op om sig selv som de almindelige menneskers parti. Dansk Folkeparti tager fat i de problemer, som almindelige mennesker bekymrer sig om. Dansk Folkeparti taler om de problemer på en måde, som alle kan forstå. Hvis en fin professor fra Århus ikke kan tåle at høre det, så er det bare ærgerligt - tror jeg, Dansk Folkeparti vil mene.
Tilsvarende i Holland, når de andre partier i stærke vendinger advarer mod Geert Wilders. Det er lige vand på hans mølle. De gamle magthavere, der ved bedre - dem kan almindelige hollændere ikke lide, og dem kan Wilders tale til.
Herhjemme har både Socialdemokraterne og SF i en periode forsøgt sig med en strategi om at efterligne Dansk Folkeparti på udlændingeområdet. Det virker heller ikke, for det er jo ikke troværdigt. Vælgerne kan godt gennemskue, at de blot hyler op om stram udlændingepolitik, fordi de ved, at den sag har et godt tag i befolkningen.
Man bekæmper ikke ekstremisme ved selv at være ekstrem. Det var forbindelsen til overskriften.
Hvis man som mange af Socildemokraternes og SFs vælgere går ind for en mere menneskelig flygtningepolitik, så må man argumentere for det. Hvis det koster stemmer, er det bare ærgerligt. Formålet med et politisk parti kan ikke kun være at få magten. Det må være at præge samfundet i en bestemt retning. Jeg synes, at medmenneskelighed er en stærk dansk værdi, som både giver et godt og et rigt samfund.
På den økonomiske politik har S og SF fundet takten. De har endegyldigt sagt farvel til skattestoppet og goddag til en egen politik. De bruger nu kræfter på at markedsføre den, så befolkningen klart og tydeligt ved, hvad den kommende regering vil arbejde for. Det er den rigtige taktik.
Hvis det så til valget viser sig, at vælgerne foretrækker skattelettelser frem for alt andet - ja, så er det bare ærgerligt.
Det er også ærgerligt, at Dansk Folkeparti og Geert Wilders tiltrækker 12,5 pct. af vælgerne. Men i stedet for at fokusere på det, er det værd at kaste blikket på de partier, som 87,5 pct. stemmer på. De kan jo bestemme. Hvis de vil.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar