torsdag den 22. oktober 2009

Ros til Folketinget

Til månedsskiftet starter Folketinget sin egen tv-kanal. Her kan man følge alle møder i tinget og alle åbne høringer.
Medieeksperter mener, at det ikke bliver noget hit. Der kommer ikke ret mange seere, undtagen ved ganske særlige lejligheder. Det har de selvfølgelig ret i, men det er vel heller ikke succeskriteriet.
Jeg synes, det er et fabelagtigt godt tilbud. Folketinget er den vigtigste folkevalgte forsamling i Danmark, og det er kun rimeligt, at vi i den elektroniske tidsalder har direkte adgang til de officielle forhandlinger fra den fornemme sal.
Politisk interesserede kan få et meget mere nuanceret indblik i vores parlaments liv, og folk med interesse for særlige områder kan følge udvalgte debatter om relevante emner.
Bag hver en lille lov ligger der et stort forarbejde og en meget lang proces. Meget af det kan man få indblik i, når loven behandles i Folketinget. Så gennemgår ordførerne på området loven set fra deres synsvinkel. Her vil man opleve, at de folkevalgte har sat sig fantastisk godt ind i stoffet, og at de interesserer sig levende for det.
Det kan være om vandforsyning eller om støtte til teatre. Inden en ny lov kommer op, har politikerne haft besøg af snesevis af kloge folk med interesse i området. De er blevet bombarderet med læsestof, og et eller flere ministerier har samlet materiale sammen med erfaringer fra ind- og udland. Efter en meget grundig politisk forhandling ender det med en lov, som alle ordførere nærmest kender forfra og bagfra.
Nogen gange går det selvfølgelig for stærkt, og Folketinget vedtager nye love uden at medlemmerne eller ordførerne har nået at sætte sig ordentligt ind i stoffet. Det er også fint at få det dokumenteret på tv.
Personligt vil jeg ikke sidde klistret til skærmen i timevis for at følge de politiske debatter, men jeg vil bestemt kigge på kanalen engang imellem. Og jeg er meget tilfreds med, at Folketinget på den måde gør sit vigtige arbejde mere nærværende.
Det er jo ikke politikernes skyld, hvis vi ikke vil benytte os af tilbuddet.

Ingen kommentarer: