tirsdag den 18. november 2008

Mere om Fogh og miljøet

Forleden kritiserede jeg regeringens miljøpolitik. Det står jeg ved.
Men minsandten om ikke Venstre skiftede holdning dagen efter, da Anders Fogh holdt sin traditionelle enetale på sit partis landsmøde i Herning. Dejligt. Fedt. Lækkert.
Der er ingen som helst grund til at kritisere Anders Fogh for at ville omstille Danmark til et grønt vækstsamfund. Det gælder bare om at tage ham på ordet og se at få rykket. Et stort flertal af danskerne står bag ønsket om at gøre os uafhængige af kul, olie og gas. Ind med vind, sol, bølger og biogas og ind med smart teknologi, der kan udnytte energien langt bedre end den nuværende.
Det er en god start, at politikerne sætter retningen og går forrest med nye love, som langsomt og sikkert får os allesammen til at ændre adfærd.
Men det er slet ikke nok. Det er netop os allesammen, der skal opføre os anderledes. Det skal vi, når vi er på arbejde, og det skal vi derhjemme. Vi skal købe mere intelligent ind, vi skal indrette vores hjem anderledes, og vi skal transportere os på en anden måde.
Op på cyklen, ind i toget og ind i bussen. Det er ikke forbudt at køre i bil, men de dyre forurenende dråber skal bruges med omtanke.
Kampen for et bedre klima og en effektiv udnyttelse af energien starter hos dig selv. Du kan lige så godt gå i gang i dag, for du skal vænne dig til de nye tider. Punkt 1 er energibesparelser hos den enkelte. Det kan alene nedsætte energiforbruget med 25 pct. uden at vi får mindre velfærd. Punkt 2 er så de nye teknologier, som staten må støtte, og som vi skal betale til via de grønne afgifter. De vil på sigt skaffe os miljøvenlig energi til en fornuftig pris.
Det er bare det, vi skal vi gøre - og fortælle omverdenen om det. Så kan vi håbe, at de finder på det samme i Kina, USA, Indien og Rusland. Og det gør de garanteret også. Når en fejlfri mand som Anders Fogh kan overbevises, så kan det også lade sig gøre at trænge igennem hos magthaverne i de store lande.

Ingen kommentarer: