torsdag den 15. november 2007

Til lykke, Bjarne Laustsen

Ved de to seneste folketingsvalg har Tankegang og jeg haft fornøjelsen at lave kampagnemateriale for Socialdemokraternes mand i Frederikshavn-kredsen, Bjarne Laustsen.
Det har været en udsøgt fornøjelse. Det er altid skønt at være en del af en succes. Begge gange er Bjarne blevet valgt, og begge gange har hans personlige stemmetal været 50 % højere end sidst. Og det er ikke små tal, vi taler om. Bjarne og holdet omkring ham jublede, da han i 2005 opnåede 10.244 stemmer. I tirsdags satte 15.970 nordjyder kryds ud for den 53-årige maskinarbejder og Metal-tillidsmand.
Dermed blev han nummer 16 på stemmeslugernes Top 20. Bjarne fik flere stemmer end 4 partiledere og en halv regering.
Det vil jeg gerne tage æren for, men det ville være fuldstændig vanvittigt. Det tager 4 år at vinde et valg og 3 uger at tabe det. Bjarne har vundet de mange stemmer i hverdagen, og vi har hjulpet ham med ikke at sætte dem til igen i løbet af valgkampen.
Bjarne har nemlig knoklet sig til stemmerne. Han forfølger alle de sager, han får mellem hænderne, og han taler med journalister i Nordjylland hver eneste dag. Året rundt ser vi Bjarne Laustsen i avisen og på tv og hører ham i radioen. En slagteriarbejder fra Sæby bliver fyret på grund af manglende opholdstilladelse - Bjarne stiller spørgsmål og optræder i TV-Nord. En lettere handicappet pige kan ikke få en læreplads på lempelige vilkår - Bjarne bringer sagen frem i avisen. En deltidsbrandmand kan ikke få fuld erstatning efter en arbejdsulykke, fordi han har to arbejdsgivere - Bjarne stiller spørgsmål til ministeren.
Sådan kører det måned efter måned i Folketinget og i medierne. Mandagene tilbringer Bjarne i Frederikshavn - sammen med tillidsfolk, organisationsfolk og på virksomheder. Han er med ved alle større offentlige arrangementer i kredsen, og der står han konstant og taler med folk.
Det er hårdt arbejde uge efter uge, men det er i for sig ikke svært. Det kræver hverken en særlig uddannelse eller en spindoktor. Bjarne er god til at lytte, og der er masser af folk omkring, som kommer med gode råd.
Hvis de 44 øvrige medlemmer af Socialdemokraternes folketingsgruppe bruger samme enkle metoder som Bjarne, så går partiet frem næste gang. Det er stensikkert. Bjarne er en ganske almindelig menig politiker. Den slags får i gennemsnit 5000 stemmer. Bjarne fik 15.000, så hvis bare 25 kolleger gjorde som ham, var der 250.000 ekstra stemmer.
Dem kunne vi ærligt talt godt have brugt i tirsdags.

Ingen kommentarer: