tirsdag den 6. november 2007

Hvem myrdede Nanna Birk Larsen?

JA - det er meget langt med 20 afsnit.
JA - vi kommer på mange vildspor.
JA - det er urealistisk, at der sker så meget på 20 døgn.
Men det ændrer altså ikke ved, at Forbrydelsen på DR er aldeles fremragende tv. Vi er blandt dem, der indretter vores søndag aften efter TV Dramas seneste succes. Hunden er luftet, kaffen er klar og weekendens telefonsamtaler er overstået. Intet skal få lov at forstyrre os i en koncentreret times selskab med Sara Lund, Troels Hartmann og alle de andre helte og skurke.
Selv om der kun er 3 afsnit tilbage, er vi stadig helt i vildrede og langt fra at kunne svare på nationens store spørgsmål: Hvem myrdede Nanna Birk Larsen.
Hver søndag drejer sporet i en ny retning, og der dukker også nye mistænkte op. Men er det ikke sådan, at morderen skal findes i det galleri af mennesker, vi har lært at kende søndag efter søndag? Jo, jeg vil mene, det er en uskreven spilleregel, at seeren skal have mulighed for at gætte rigtigt. Det har vi jo ikke, hvis der pludselig dukker en ny flyttemand eller taxachauffør op i afsnit 20.
Vi har et væddemål kørende på min og Solles arbejdsplads. Der ligger en mindre formue og venter på mig, hvis det viser sig, at Troels Hartmann er morderen. Det har vi længe ikke troet, at han var, men der er i hvert nogle spørgsmål om ham, som vi ikke har fået besvaret. Serien er skruet så elegant sammen, at han hele tiden er mistænkt og at vi derfor regner med, at det ikke er ham. Med den dobbelte psykologi ville det være en sand overraskelse, hvis det viste sig, at den dygtige og lidt glatte politiker viser sig at have et drab på samvittigheden.
Jeg tror det - vist ikke helt selv. På søndag kl. 21 er jeg (ikke en skid) klogere.

Ingen kommentarer: