tirsdag den 28. august 2007

SOSU - en nødvendig uddannelse

I går var jeg i Dianalund og havde fornøjelsen af at holde møde med ledelsen i SOSU Vestsjælland. Vi skulle diskutere deres interne og eksterne kommunikation.
Det VAR en stor fornøjelse. Skolen uddanner plejepersonale til kommunerne, og det er en meget vigtig opgave for samfundet. De gamle, de syge og de handicappede skal passes på en ordentlig måde. Tankegangs opgave som kommunikationsbureau er at hjælpe SOSU Vestsjælland med at tiltrække elever på kort og på lang sigt. Det skal ikke foregå ved en reklamekampagne men ved at skolen konstant fortæller sin omverden om de gode uddannelser og det meningsfulde fag.
På mødet oplevede jeg meget stærkt, at skolens folk brænder for sagen. De synes simpelthen, det er så vigtigt, at de ældre får en professionel pleje. Som en af lederne udtrykte det: "Det er rart at kunne hjælpe dem, der ikke kan klare sig selv".
Det er selvfølgelig banalt. Men det er vigtigt at holde fast i - for alle ansatte og over for omverdenen - at der er tale om en meningsfuld og nødvendig opgave. Hele grundlaget for uddannelsen er glæden og tilfredsstillelsen ved at kunne hjælpe folk, der ikke kan klare sig selv.
Hvor mange kan sige det om deres arbejde? Hvor mange kan med én simpel sætning udtrykke den dybere mening med det, de bruger 30-40-50 timer på hver uge?
Verden kan leve uden bordfodboldspil, PH-lamper og kommunikationsworkshops. Men vores samfund og vores liv bliver fattigere, hvis vi ikke kan tage os af de gamle på en anstændig måde.
Vi tager den lige igen: "Det er rart at kunne hjælpe dem, der ikke kan klare sig selv". Det udsagn bliver stående igennem det projekt, Tankegang nu byder ind med hos SOSU Vestsjælland.

Ingen kommentarer: