lørdag den 12. marts 2016

Sikker gevinst i ellotteriet


Her er det nemt at spare.
Du er sikkert blevet ringet op af en sælger fra et elselskab, som lover dig store besparelser og faste, lave priser ved at skifte til det pågældende selskab.
Sig hurtigst muligt nej tak.
Du kan muligvis spare 100 kr. om året ved at skifte. Men det kan lige så vel være, din elregning bliver 100 kr. dyrere. 

Rent lotteri
Alle selskaber køber strømmen på en børs. Nogle gange er de heldige, andre gange mindre heldige. Det skifter fra selskab til selskab fra måned til måned. Det er et rent lotteri.
Men det er stadig småpenge. Den del, som elselskabet handler med, koster ca 20 øre pr. kilowattime. Dertil kommer ca 180 øre i afgifter. Dem kan ingen selskaber røre ved.
Men det kan du, og der kan du hente en sikker gevinst i ellotteriet. Ved at bruge strøm med omtanke, sparer du nemlig 2 kr. pr. kilowattime. Uanset, hvor heldig eller uheldig dit elselskab har været med sine indkøb.

Genvej til 2-kroner
Der er mange genveje til 2-kronerne. Den nemmeste er standby. Hiv stikket ud af tv, computer, printer og alle andre apparater, du ikke bruger. Er du lidt slem til det og har du et par lidt gamle apparater, kan der godt ligge 100 dalere at vente.
En anden sikker metode er løbende at skifte din pærer ud med LED-lys. Det bruger 10-20 procent af den strøm, en almindelig pære sluger og halvdelen af en sparepæres forbrug.
Og så er der en masse småting, du kan gøre, hvis der går sport i at spare på strømmen. Der ligger mange tokroner og venter.

Aflæs måleren
En sikker vej til at spare 10 pct på strømmen er at aflæse måleren hver uge og føre en lille statistik. Det gør jeg ikke, men al erfaring viser, at dem der ulejliger sig med det, har markant mindre forbrug.
Hvis du vil vælge det bedst mulige elselskab, anbefaler jeg det lokale. Det er sikkert lige så dyrt eller billigt som alle andre. Men det har ansat folk, som bor i dit lokalområde, og det handler med lokale firmaer. På den måde er du med til at støtte udviklingen i dit eget område.

Ingen kommentarer: