søndag den 3. august 2014

Fire små overraskelser for cyklisterne

Jeg har skrevet det før, så du skal få det med færre ord denne gang: Tag cyklen næste gang, du besøger en storby. Du oplever byen meget bedre, og du får øje på en masse, du ellers ikke ville have set.

Her er fire billeder fra noget, vi var gået glip af i Stockholm, hvis vi havde ladet os nøje med gåben og offentlige transportmidler.

Her ser du et spændende boligbyggeri i et af den svenske hovedstads mange nye havnemiljøer. Her kunne de godt lære noget i København. Der er mere plads og mere liv ved vandet i Stockholm, end der er på Islands Brygge og i Ørestaden.


Så er vi i udkanten af en park på Kungsholmen. Under en af de store broer er der indrettet en lille skaterpark. Genial udnyttelse af pladsen, fine faciliteter for drengene og et hyggeligt og trygt sted.

Vi cykler videre på Kungsholmen i et område, der minder om Søerne i København. Pludselig dukker en flydende planteskole og café op. Den ligger på pontner ude i vandet. Vi må ind og have den næste kop kaffe. Vi gav 45 kr. for et lille glas jordbær men havde en lille stjernestund blandt krukker og smarte bornholmere.
Vi slutter i Hagaparken, 3 kilometers cykeltur fra centrum. Der er en klassisk engelsk park, som Gustav III fik anlagt for over 300 år siden. Han ønskede, at der skulle være overraskelser undervejs, og her er en af dem - et hus beklædt med facade som et romersk hærtelt. Indeni er der en café og et lille museum. Blandt parkens øvrige overraskelser er et kinesisk tempel.

Stockholms bycykler
Til slut ganske kort om Stockholms bycykler. Du køber et kort til 165 svenske kr. - for tiden er det 135 danske kr. Så har du adgang til cykler i 3 døgn. De står i 100 stativer rundt omkring i byen. Du tager en cykel, kører i op til 3 timer og sætter den i et stativ igen. Så kan du tage en ny cykel i op til 3 timer. Du skal ikke bekymre dig om lås, og får du en cykel, der er i stykker, tager du bare en anden.
Se mere på www.citybikes.se

Ingen kommentarer: